FILTRUJ
Organizatorzy zapraszają na najpyszniejsze warsztaty kulinarne z lepienia pierogów z różnych zakątków świata! Cóż wiele pisać... Pierogi kochamy wszyscy.
Podczas warsztatów poznacie trzy warianty pierogów z różnych stron świata – sycylijskie z charakterystycznym wzorem, meksykańskie empanadas, które świetnie smakuje na ciepło i zimno oraz polskie pierogi z zaskakującym farszem.
Do ich przygotowania użyjemy różnych rodzajów ciasta: na bazie jajka, z masłem i w zestawieniu mąka-woda. Nauczymy się również różnych technik lepienia pierogów. Poznamy różne nadzienia, które można zrobić niezależnie od pory roku: wspaniały ziemniaczany farsz z nutką mięty, smażone warzywa z przyprawami oraz duet delikatnej kaszy i aromatycznej wędzonej ryby.
Gotowe pierożki uczestnicy będą degustować przy lampce dobrego wina.
Dubois 33-35a, Wrocław 50-207