Jak się zamawia lody w jednej z najstarszych lodziarni we Wrocławiu, założonej w 1946 r. i od tamtej pory wytwarzającej lody tradycyjnymi metodami w ponad stu różnych smakach (choć nie teraz, w czasie epidemii)? Telefonicznie – 699 817 963 lub za pośrednictwem Facebooka w godz. 12.00-18.00. Odbiór jest następnego dnia w tych samych godzinach na podstawie numeru, który otrzymujemy przy zamówieniu.
Codziennie na FB lodziarnia publikuje aktualną lodową ofertę, tak więc jeśli mamy ochotę na coś konkretnego, wyczytamy to na profilu Romy albo usłyszymy w informacji telefonicznej.
Każdego dnia dostępne będą na wynos trzy podstawowe smaki – czekoladowy, śmietankowy, truskawkowy, a także dwa dodatkowe. Na przykład, na 23 kwietnia Roma przygotowała jako smaki specjalne czarny sezam i słony karmel, a na piątek 24.04 szykuje jogurt z mango i tęczową wanilię.
Do Romy przychodzimy bez własnych pojemników na lody – termosów czy słoików. Ze względów sanitarnych, lodziarnia zapakuje nam – 0,5 kg lodów (maks. 1 smak do wyboru) za 29 zł, 1 kg (maks. 2 smaki do wyboru) za 58 zł czy 3 kg tortu lodowego (śmietanka, truskawka, czekolada) za 120 zł – w pojemniki z tworzywa sztuczego albo styropianowe.
Trzeba pamiętać, że w godzinach 14.45-15.00 w Romie trwa przerwa techniczna na dezynfekcję. W lokalu podczas odbioru zamówienia może przebywać jedna osoba i należy zdezynfekować ręce płynem, udostępnionym przez lodziarnię. Roma prosi także o dokonywanie płatności w miarę możliwości kartą lub BLIKIEM.