wroclaw.pl strona główna Najświeższe wiadomości dla mieszkańców Wrocławia Dla mieszkańca - strona główna

Infolinia 71 777 7777

14°C Pogoda we Wrocławiu
Ikona powietrza

Jakość powietrza: umiarkowana

Dane z godz. 08:10

wroclaw.pl strona główna
Reklama
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Catering wielkanocny we Wrocławiu. Gdzie zamówić?
Kliknij, aby powiększyć
Żurek w chlebie / zdjęcie ilustracyjne fot. freepik
Żurek w chlebie / zdjęcie ilustracyjne

Zbliża się Wielkanoc. Jeśli nie chcecie spędzić zbyt dużo czasu w kuchni, jest to ostatnia szansa, aby zamówić catering świąteczny. Sprawdziliśmy, które restauracje, cukiernie i firmy cateringowe we Wrocławiu przyjmują jeszcze zamówienia. W ofercie są m.in. faszerowane jajka, żurek, schab ze śliwką i sałatka jarzynowa, a ze słodkości babka piaskowa, mazurek czy keks z bakaliami.

Reklama

Wielkanoc 2024. Catering wielkanocny we Wrocławiu

W tych miejscach (restauracje, cukiernie i firmy cateringowe) we Wrocławiu zamówicie gotowe dania i wypieki na wielkonocny stół. Zobaczcie, co mają w swoim menu i do kiedy przyjmują zamówienia.

Piwnica Świdnicka

W ofercie wielkanocnej Piwnicy Świdnickiej znajdziemy m.in.:

  • żur na zakwasie (42 zł/l);
  • chlebek do żurku (15 zł/szt.);
  • biała kiełbasa (41 zł/kg);
  • gołąbki z mięsem i sosem grzybowym (19 zł/szt.);
  • galaretka drobiowa (12 zł/szt.);
  • sałatka jarzynowa (35 zł/kg);
  • jaja faszerowane pieczarkami (32 zł/kg);
  • pasztet z kaczki pieczony (45 zł/kg);
  • bigos staropolski (55 zł/kg);
  • kiełbasa staropolska (47 zł/kg);
  • schab ze śliwką (60 zł/kg);
  • pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg).

Są też wypieki:

  • mazurek tradycyjny (48 zł/kg);
  • jabłecznik (58 zł/kg);
  • baba cytrynowa z makiem (55 zł/kg);
  • baba ajerkoniakowa (68 zł/kg);
  • mazurek czekoladowy (90 zł/kg);
  • sernik staropolski (88 zł/kg).

Zamówienia można składać do 28 marca (czwartek) – e-mailowo na adres: rezerwacje(at)piwnicaswidnicka.pl lub telefonicznie: 538 508 864. Odbiór zamówień: 30 marca w godz. 10:00-18:00. 

Bar Pyza

W ofercie wielkanocnej baru Pyza znajdziemy:

  • żurek na wędzonce z białą kiełbasą (29 zł za 0,9l);
  • pasztet z kurczaka (42 zł/kg);
  • pasztet z kaczki (49 zł/kg);
  • pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg);
  • schab ze śliwką (60 zł/kg);
  • karkówka pieczona (55 zł/kg);
  • sałatka jarzynowa (35 zł/kg);
  • sałatka żydowska (30 zł/kg);
  • roladka praska (11 zł/szt.).

Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek) – pod numerem tel. 71 325 32 30 lub osobiście w lokalu przy ul. Zawalnej. Pełne menu można zobaczyć na facebooku baru.

Restauracja Aroma

W ofercie wielkanocnej znajdziemy m.in.:

  • żurek wielkanocny z białą kiełbasą i chrzanem (49 zł/0,45l);
  • rolada z indyka faszerowana białą kiełbasą z sosem żurawinowym (57 zł/200g);
  • rolada z boczku faszerowana borowikami (73 zł/0,5 kg);
  • zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (53 zł/2 sztuki, 200g);
  • pierogi z kaczką w emulsji truflowej (55 zł/8 szt.);
  • pasztet z dziczyzny (99 zł/0,5 kg);
  • sałatka jajeczna z tuńczykiem, fasolką szparagową i ziemniakami (63 zł/0,5 kg);
  • mini galaciki drobiowe, z jajkiem, zielonym groszkiem i marchewką (29 zł/150g).

Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek), do godz. 10:00 – e-mailowo na adres:  restauracja(at)aroma.wroc.pl. Odbiór zamówień 29 marca (w godz. 17:00-21:00) lub 30 marca (w godz. 9:00-11:00). Pełne menu można zobaczyć tutaj.

Cukiernia Łomżanka

W ofercie cukierni jest wiele słodkości na wielkanocny stół, wśród nich:

  • mazurek tradycyjny - mały okrągły lub duży owalny (29 zł lub 39 zł/szt.);
  • mazurek tradycyjny z biszkoptem (42 zł/szt.);
  • babka drożdżowa (mała lub duża (22 zł lub 32 zł);
  • makowiec (59 zł/kg);
  • keks z bakaliami (59 zł/kg);
  • jabłecznik (50 zł/kg);
  • orzechowiec (89 zł/kg);
  • mini mazurki do święconki (14 zł/szt.);
  • herbatniki maślane wielkanocne (55 zł/kg).

Zamówienia można składać do 28 marca (czwartek), do godz. 20:00 – osobiście w cukierni, telefonicznie: 603 561 871 lub przez wiadomość na facebooku. Na profilu można zobaczyć pełne menu.

Cukiernia oferuje dowóz wielkanocnych wypieków (minimalna kwota zamówienia na dowóz to 150 zł, obejmuje miasto Wrocław):

  • w piątek (29 marca) w godz. 8:00-12:00;
  • w sobotę (30 marca) w godz. 8:00-11:00.

Pochlebna

W wielkanocnym menu Pochlebnej znajdziemy m.in.:

  • żurek na własnym żytnim zakwasie z wegańskim boczkiem z tofu (39 zł/900ml);
  • sałatka jarzynowa z majonezem, szynką i ogórkiem kiszonym (29 zł/300g);
  • wegańska sałatka jarzynowa z sojonezem i ogórkiem kiszonym (25 zł/300g);
  • wegański pasztet z orzechów włoskich (29 zł/200g);
  • śledzie z bakłażana w sosie śmietanowym z czerwoną cebulą i różowym pieprzem (29 zł/200g);
  • wegański twarożek z nerkowców z koperkiem i szczypiorkiem (21 zł/200g).

Zamówienia można składać do 26 marca (wtorek) – e-mailowo na adres:  pochlebna.manager(at)gmail.com. Odbiór zamówień: 29 marca. Pełne menu tutaj.

Piekarnia Food & Garden

W ofercie wielkanocnej:

  • babka cytrynowa z makiem (69 zł/kg);
  • babka drożdżowa z rumem i kandyzowanymi owocami (59 zł/kg);
  • babka piemoncka z orzechami laskowymi (79 zł/kg);
  • mazurek malinowy z ajerkoniakiem (79 zł/ok. 0,6kg);
  • sernik baskijski (95 zł/kg);
  • sernik baskijski pistacjowy (145 zł/kg).

Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek) – telefonicznie: 669 509 989. Piekarnia zastrzega sobie możliwość wcześniejszego zamknięcia listy zamówień z uwagi na limity. Odbiór zamówień 29 marca (w godz. 8:00-18:00) i 30 marca (w godz. 8:00-11:00).

Forum Kulinarne

W ofercie wielkanocnej Forum Kulinarnego są m.in.:

  • chrzanowe flaczki z boczniaków (39 zł);
  • barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą (39 zł/1l);
  • pieczona biała kiełbasa (12 zł/100g);
  • pasta jajeczna z awokado (29 zł/250g);
  • sałatka z tuńczykiem (55 zł/1kg);
  • boczek pieczony z żurawiną (65 zł/1kg);
  • makowiec (65 zł/1kg);
  • sernik (17 zł/150g);
  • jabłecznik (60 zł/1kg);
  • mazurek (43 zł/1kg).

Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa), do godz. 23:00 - za pomocą formularza na stronie restauracji. Odbiór zamówień: 29 marca w godz. 12:00-20:00.

Restauracja & Browar Złoty Pies

W ofercie wielkanocnej restauracji znajdziemy m.in.:

  • żurek z jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą (18 zł/300ml);
  • krem z białych warzyw z grzankami (16 zł/300ml);
  • tradycyjny bigos (30 zł/500g);
  • schab ze śliwką (35 zł/400g);
  • noga z kaczki z jabłkiem (36 zł/ 2 szt.);
  • gołąbki z mięsem i ryżem (26 zł/2 szt.);
  • sałatka jarzynowa (22 zł/500g);
  • jaja faszerowane musem grzybowym (20 zł/6 szt.);
  • jaja faszerowane musem z awokado (20 zł/6 szt.);
  • babka czekoladowa (19 zł/300g);
  • mazurek (49 zł/1kg);
  • sernik ze skórką pomarańczową (42 zł/500g).

Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa), do godz. 14:00 – e-mailowo na adres: info(at)zlotypies.com lub przez formularz.

FALLA Wrocław

Wegański catering na Wielkanoc zamówicie w Restauracji FALLA:

  • żurek aksamitny (45 zł/900ml);
  • kwaśnica z kimchi (45 zł/900ml);
  • smalec z fasoli (16 zł/200g);
  • sałatka ziemniaczana z nie_boczkiem (34 zł/500g);
  • wędzony pasztet z soczewicy ze śliwką (36 zł/450g);
  • pasztet w cieście francuskim (32 zł/350g).

Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa) – e-mailowo na adres: fallazamowieniawro(at)gmail.com. Pełne menu można zobaczyć tutaj.

Catering Wrocław

Catering Wrocław oferuje zestaw wielkanocny – koszt: 135 zł dla jednej osoby. Znajduje się w nim:

  • żurek wielkanocny (300ml);
  • biała kiełbasa duszona z cebulką (2 szt.);
  • jajka wiejskie w sosie tatarskim (2 szt.);
  • jajka wiejskie w sosie ziołowym (2 szt.);
  • mięso pieczone (100g);
  • pasztet pieczony (100g);
  • szynka świąteczna (100g);
  • sałatka jarzynowa tradycyjna (100g);
  • sałatka ziemniaczano jajeczna (100g);
  • ćwikła (50g);
  • ogórki małosolne.

Zamówienia przyjmowane są e-mailowo na adres: wroclawcatering(at)gmail.com. Szczegóły można zobaczyć na facebooku firmy cateringowej.

Stara Piekarnia

Przedsiębiorstwo społeczne Stara Piekarnia przygotowało dla Was wielkanocne boxy – w wersji klasycznej i wege. Jest też możliwość zamówienia pojedynczych pozycji:

  • żurek wielkanocny (30 zł);
  • biała kiełbasa pieczona z ziołami (21 zł/4 szt.);
  • karczek pieczony z majerankiem (50 zł/0,5 kg);
  • schab pieczony ze śliwką i morelą (50 zł/0,5 kg);
  • pieczeń rzymska z jajkiem (35 zł/300g);
  • wegetariański pasztet z białej fasoli z jabłkiem i żurawiną (35 zł/0,5 kg);
  • ćwikła z chrzanem (15 zł/280 ml);
  • sałatka jarzynowa (30 zł/0,4 kg);
  • babki wielkanocne drożdżowe z lukrem (32 zł/4 szt.);
  • wegetariański żur na wywarze z pieczonych warzyw (30 zł/1l);
  • wegański pasztet soczewicowy (35 zł/0,5 kg);
  • ćwikła z chrzanem (15 zł/280 ml);
  • muffiny wytrawne z mozarellą i porem (32 zł/4 szt.).

Zamówienia można składać do 26 marca (wtorek) – e-mailowo na adres: biuro(at)starapiekarnia.org.pl. Odbiór zamówień 30 marca (do godz. 10:00) w Pracowni Kulinarnej Stara Piekarnia przy ul. Litewskiej 20 we Wrocławiu. Pełne menu tutaj.

A Wy gdzie zamawiacie gotowe dania na święta? Jeśli wciąż przyjmują zamówienia - napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl a my dodamy je do tego artykułu.

Posłuchaj podcastu

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama
Powrót na portal wroclaw.pl