Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Gdzie zamawiacie gotowe dania na święta? Jeśli wciąż przyjmują zamówienia - napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl a my dodamy je do tego artykułu.
Wielkanoc 2025. Catering wielkanocny we Wrocławiu
W tych miejscach (restauracje, cukiernie i firmy cateringowe) we Wrocławiu zamówicie gotowe dania i wypieki na wielkonocny stół. Zobaczcie, co mają w swoim menu i do kiedy przyjmują zamówienia.
Bar Pyza
W ofercie wielkanocnej:
- żurek na wędzonce z białą kiełbasą (32 zł/0,9l),
- pasztet z kurczaka (42 zł/kg),
- pasztet z kaczki (49 zł/kg),
- pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg),
- schab ze śliwką (60 zł/kg),
- karkówka pieczona (55 zł/kg),
- sałatka żydowska (30 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do 14 kwietnia – pod numerem tel. 71 325 32 30 lub osobiście w lokalu przy ul. Zawalnej. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Restauracja Aroma
W ofercie wielkanocnej:
- żurek wielkanocny z białą kiełbasą i chrzanem (35 zł/0,45l),
- rolada z indyka faszerowana białą kiełbasą z sosem żurawinowym (43 zł/200g),
- rolada z boczku faszerowana borowikami (62 zł/0,5 kg),
- zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (57 zł/2 sztuki, 200g),
- pierogi z kaczką w emulsji truflowej (55 zł/8 szt.),
- pasztet z dziczyzny (79 zł/0,5 kg),
- mini galaciki drobiowe, z jajkiem, zielonym groszkiem i marchewką (17 zł/200g).
Zamówienia przyjmowane są do 13 kwietnia do godz. 20:00 – mailowo na adres: restauracja(at)aroma.wroc.pl. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Cukiernia Łomżanka
W ofercie cukierni jest wiele słodkości na wielkanocny stół, wśród nich:
- mazurek tradycyjny - mały okrągły lub duży owalny (32 zł lub 44 zł/szt.),
- mazurek tradycyjny z biszkoptem (45 zł/szt.),
- babka drożdżowa (mała lub duża (26 zł lub 40 zł),
- makowiec (65 zł/rolada ok. 600g),
- keks (65 zł/kg),
- jabłecznik (59 zł/kg),
- orzechowiec (89 zł/kg),
- mini mazurki do święconki (15 zł/szt.),
- herbatniki maślane wielkanocne (65 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do 17 kwietnia do godz. 20:00 – osobiście w cukierni, telefonicznie: 603 561 871 lub przez wiadomość na facebooku. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Cafe Freska
W ofercie wielkanocnej kawiarni:
- sernik z musem pistacjowym (240 zł/Ø 24 cm),
- sernik baskijski waniliowy (220 zł/24 cm),
- sernik tradycyjny (190 zł/24 cm),
- mazurek czekoladowy z karmelem i orzechami (120 zł/36×11 cm),
- mazurek pistacjowy (120 zł/36×11 cm),
- mazurek z białą czekoladą i malinami (120 zł/36×11 cm),
- mini mazurek (40 zł/16 cm),
- babka cytrynowa (100 zł),
- babka migdałowa (100 zł),
- babka mango (100 zł),
- babeczka do koszyczka (15 zł).
Zamówienia przyjmowane są do 15 kwietnia pod numerem tel. 602 562 830 lub mailowo: m.wieclaw(at)cafefreska.pl.
Pod Papugami
W ofercie wielkanocnej:
- żurek na wędzące i zakwasie z białą kiełbasą (56 zł/900ml),
- kremowa zupa chrzanowa z warzywami korzeniowymi (50 zł/900ml),
- schab wieprzowy pieczony, marynowany w ziołach (46 zł/150g),
- wegański kotlet mielony (52 zł/200g),
- zraz wołowy (74 zł/300g),
- pieczony udziec jagnięcy (94 zł/200g),
- zasmażana czerwona kapusta z żurawiną (29 zł/500ml),
- tradycyjna ćwikła z chrzanem (29 zł/500ml).
Zamówienia przyjmowane są do 12 kwietnia do godz. 20:00 – wyłącznie online. Tam też przeczytacie pełną ofertę.
Warsztat Food & Garden
W ofercie wielkanocnej:
- babka cytrynowa z makiem (69 zł/kg),
- babka piemoncka z orzechami laskowymi (40 zł/ ok. 0,5kg),
- mazurek kajmakowy z bakaliami i porzeczką (80 zł/ok. 0,7kg),
- sernik baskijski (100 zł/kg),
- sernik baskijski pistacjowy (145 zł/kg),
- sałatka jarzynowa (36 zł/0,5kg),
- żurek (23 zł/250ml).
Zamówienia przyjmowane są do 15 kwietnia – telefonicznie: 669 509 989 lub osobiście w piekarni przy ul. Niedźwiedziej we Wrocławiu. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Restauracja Swojskie Jadło
W ofercie wielkanocnej:
-
żurek wielkanocny z białą kiełbasą (36 zł/litr),
- jajka faszerowane (37 zł/10 szt.),
-
kaczka pieczona z jabłkami (95 zł/szt.),
- sałatka jarzynowa (50 zł/kg),
- ćwikła (8 zł/100g),
-
gołąbki w sosie grzybowym (22 zł/2szt.),
- galaretka drobiowa (8 zł/szt.),
-
krokiety z kapustą i mięsem (10 zł/szt.).
Zamówienia przyjmowane są do 16 kwietnia pod numerem telefonu: 713 740 148 lub osobiście w lokalu przy ul. Prusa we Wrocławiu. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Catering Wrocław
Catering Wrocław oferuje zestaw wielkanocny – koszt: 140 zł dla jednej osoby. Znajduje się w nim:
- żurek wielkanocny (300ml),
- biała kiełbasa duszona z cebulką (2 szt.),
- jajka wiejskie w sosie tatarskim (2 szt.),
- jajka wiejskie w sosie ziołowym (2 szt.),
- mięso pieczone (100g),
- pasztet pieczony (100g),
- szynka świąteczna (100g),
- sałatka jarzynowa tradycyjna (100g),
- sałatka ziemniaczano jajeczna (100g),
- ćwikła (50g),
- ogórki małosolne (2 szt.).
Zamówienia przyjmowane są mailowo na adres: wroclawcatering(at)gmail.com. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
A Wy gdzie zamawiacie gotowe dania na święta? Jeśli wciąż przyjmują zamówienia - napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl a my dodamy je do tego artykułu.