Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Wielkanoc 2024. Catering wielkanocny we Wrocławiu
W tych miejscach (restauracje, cukiernie i firmy cateringowe) we Wrocławiu zamówicie gotowe dania i wypieki na wielkonocny stół. Zobaczcie, co mają w swoim menu i do kiedy przyjmują zamówienia.
Piwnica Świdnicka
W ofercie wielkanocnej Piwnicy Świdnickiej znajdziemy m.in.:
-
żur na zakwasie (42 zł/l);
-
chlebek do żurku (15 zł/szt.);
-
biała kiełbasa (41 zł/kg);
-
gołąbki z mięsem i sosem grzybowym (19 zł/szt.);
-
galaretka drobiowa (12 zł/szt.);
-
sałatka jarzynowa (35 zł/kg);
-
jaja faszerowane pieczarkami (32 zł/kg);
-
pasztet z kaczki pieczony (45 zł/kg);
-
bigos staropolski (55 zł/kg);
-
kiełbasa staropolska (47 zł/kg);
-
schab ze śliwką (60 zł/kg);
-
pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg).
Są też wypieki:
- mazurek tradycyjny (48 zł/kg);
- jabłecznik (58 zł/kg);
- baba cytrynowa z makiem (55 zł/kg);
- baba ajerkoniakowa (68 zł/kg);
- mazurek czekoladowy (90 zł/kg);
- sernik staropolski (88 zł/kg).
Zamówienia można składać do 28 marca (czwartek) – e-mailowo na adres: rezerwacje(at)piwnicaswidnicka.pl lub telefonicznie: 538 508 864. Odbiór zamówień: 30 marca w godz. 10:00-18:00.
Bar Pyza
W ofercie wielkanocnej baru Pyza znajdziemy:
- żurek na wędzonce z białą kiełbasą (29 zł za 0,9l);
- pasztet z kurczaka (42 zł/kg);
- pasztet z kaczki (49 zł/kg);
- pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg);
- schab ze śliwką (60 zł/kg);
- karkówka pieczona (55 zł/kg);
- sałatka jarzynowa (35 zł/kg);
- sałatka żydowska (30 zł/kg);
- roladka praska (11 zł/szt.).
Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek) – pod numerem tel. 71 325 32 30 lub osobiście w lokalu przy ul. Zawalnej. Pełne menu można zobaczyć na facebooku baru.
Restauracja Aroma
W ofercie wielkanocnej znajdziemy m.in.:
- żurek wielkanocny z białą kiełbasą i chrzanem (49 zł/0,45l);
- rolada z indyka faszerowana białą kiełbasą z sosem żurawinowym (57 zł/200g);
- rolada z boczku faszerowana borowikami (73 zł/0,5 kg);
- zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (53 zł/2 sztuki, 200g);
- pierogi z kaczką w emulsji truflowej (55 zł/8 szt.);
- pasztet z dziczyzny (99 zł/0,5 kg);
- sałatka jajeczna z tuńczykiem, fasolką szparagową i ziemniakami (63 zł/0,5 kg);
- mini galaciki drobiowe, z jajkiem, zielonym groszkiem i marchewką (29 zł/150g).
Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek), do godz. 10:00 – e-mailowo na adres: restauracja(at)aroma.wroc.pl. Odbiór zamówień 29 marca (w godz. 17:00-21:00) lub 30 marca (w godz. 9:00-11:00). Pełne menu można zobaczyć tutaj.
Cukiernia Łomżanka
W ofercie cukierni jest wiele słodkości na wielkanocny stół, wśród nich:
- mazurek tradycyjny - mały okrągły lub duży owalny (29 zł lub 39 zł/szt.);
- mazurek tradycyjny z biszkoptem (42 zł/szt.);
- babka drożdżowa (mała lub duża (22 zł lub 32 zł);
- makowiec (59 zł/kg);
- keks z bakaliami (59 zł/kg);
- jabłecznik (50 zł/kg);
- orzechowiec (89 zł/kg);
- mini mazurki do święconki (14 zł/szt.);
- herbatniki maślane wielkanocne (55 zł/kg).
Zamówienia można składać do 28 marca (czwartek), do godz. 20:00 – osobiście w cukierni, telefonicznie: 603 561 871 lub przez wiadomość na facebooku. Na profilu można zobaczyć pełne menu.
Cukiernia oferuje dowóz wielkanocnych wypieków (minimalna kwota zamówienia na dowóz to 150 zł, obejmuje miasto Wrocław):
- w piątek (29 marca) w godz. 8:00-12:00;
- w sobotę (30 marca) w godz. 8:00-11:00.
Pochlebna
W wielkanocnym menu Pochlebnej znajdziemy m.in.:
- żurek na własnym żytnim zakwasie z wegańskim boczkiem z tofu (39 zł/900ml);
- sałatka jarzynowa z majonezem, szynką i ogórkiem kiszonym (29 zł/300g);
- wegańska sałatka jarzynowa z sojonezem i ogórkiem kiszonym (25 zł/300g);
- wegański pasztet z orzechów włoskich (29 zł/200g);
- śledzie z bakłażana w sosie śmietanowym z czerwoną cebulą i różowym pieprzem (29 zł/200g);
- wegański twarożek z nerkowców z koperkiem i szczypiorkiem (21 zł/200g).
Zamówienia można składać do 26 marca (wtorek) – e-mailowo na adres: pochlebna.manager(at)gmail.com. Odbiór zamówień: 29 marca. Pełne menu tutaj.
Piekarnia Food & Garden
W ofercie wielkanocnej:
- babka cytrynowa z makiem (69 zł/kg);
- babka drożdżowa z rumem i kandyzowanymi owocami (59 zł/kg);
- babka piemoncka z orzechami laskowymi (79 zł/kg);
- mazurek malinowy z ajerkoniakiem (79 zł/ok. 0,6kg);
- sernik baskijski (95 zł/kg);
- sernik baskijski pistacjowy (145 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do 26 marca (wtorek) – telefonicznie: 669 509 989. Piekarnia zastrzega sobie możliwość wcześniejszego zamknięcia listy zamówień z uwagi na limity. Odbiór zamówień 29 marca (w godz. 8:00-18:00) i 30 marca (w godz. 8:00-11:00).
Forum Kulinarne
W ofercie wielkanocnej Forum Kulinarnego są m.in.:
- chrzanowe flaczki z boczniaków (39 zł);
- barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą (39 zł/1l);
- pieczona biała kiełbasa (12 zł/100g);
- pasta jajeczna z awokado (29 zł/250g);
- sałatka z tuńczykiem (55 zł/1kg);
- boczek pieczony z żurawiną (65 zł/1kg);
- makowiec (65 zł/1kg);
- sernik (17 zł/150g);
- jabłecznik (60 zł/1kg);
- mazurek (43 zł/1kg).
Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa), do godz. 23:00 - za pomocą formularza na stronie restauracji. Odbiór zamówień: 29 marca w godz. 12:00-20:00.
Restauracja & Browar Złoty Pies
W ofercie wielkanocnej restauracji znajdziemy m.in.:
- żurek z jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą (18 zł/300ml);
- krem z białych warzyw z grzankami (16 zł/300ml);
- tradycyjny bigos (30 zł/500g);
- schab ze śliwką (35 zł/400g);
- noga z kaczki z jabłkiem (36 zł/ 2 szt.);
- gołąbki z mięsem i ryżem (26 zł/2 szt.);
- sałatka jarzynowa (22 zł/500g);
- jaja faszerowane musem grzybowym (20 zł/6 szt.);
- jaja faszerowane musem z awokado (20 zł/6 szt.);
- babka czekoladowa (19 zł/300g);
- mazurek (49 zł/1kg);
- sernik ze skórką pomarańczową (42 zł/500g).
Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa), do godz. 14:00 – e-mailowo na adres: info(at)zlotypies.com lub przez formularz.
FALLA Wrocław
Wegański catering na Wielkanoc zamówicie w Restauracji FALLA:
- żurek aksamitny (45 zł/900ml);
- kwaśnica z kimchi (45 zł/900ml);
- smalec z fasoli (16 zł/200g);
- sałatka ziemniaczana z nie_boczkiem (34 zł/500g);
- wędzony pasztet z soczewicy ze śliwką (36 zł/450g);
- pasztet w cieście francuskim (32 zł/350g).
Zamówienia przyjmowane są do 27 marca (środa) – e-mailowo na adres: fallazamowieniawro(at)gmail.com. Pełne menu można zobaczyć tutaj.
Catering Wrocław
Catering Wrocław oferuje zestaw wielkanocny – koszt: 135 zł dla jednej osoby. Znajduje się w nim:
- żurek wielkanocny (300ml);
- biała kiełbasa duszona z cebulką (2 szt.);
- jajka wiejskie w sosie tatarskim (2 szt.);
- jajka wiejskie w sosie ziołowym (2 szt.);
- mięso pieczone (100g);
- pasztet pieczony (100g);
- szynka świąteczna (100g);
- sałatka jarzynowa tradycyjna (100g);
- sałatka ziemniaczano jajeczna (100g);
- ćwikła (50g);
- ogórki małosolne.
Zamówienia przyjmowane są e-mailowo na adres: wroclawcatering(at)gmail.com. Szczegóły można zobaczyć na facebooku firmy cateringowej.
Stara Piekarnia
Przedsiębiorstwo społeczne Stara Piekarnia przygotowało dla Was wielkanocne boxy – w wersji klasycznej i wege. Jest też możliwość zamówienia pojedynczych pozycji:
- żurek wielkanocny (30 zł);
- biała kiełbasa pieczona z ziołami (21 zł/4 szt.);
- karczek pieczony z majerankiem (50 zł/0,5 kg);
- schab pieczony ze śliwką i morelą (50 zł/0,5 kg);
- pieczeń rzymska z jajkiem (35 zł/300g);
- wegetariański pasztet z białej fasoli z jabłkiem i żurawiną (35 zł/0,5 kg);
- ćwikła z chrzanem (15 zł/280 ml);
- sałatka jarzynowa (30 zł/0,4 kg);
- babki wielkanocne drożdżowe z lukrem (32 zł/4 szt.);
- wegetariański żur na wywarze z pieczonych warzyw (30 zł/1l);
- wegański pasztet soczewicowy (35 zł/0,5 kg);
- ćwikła z chrzanem (15 zł/280 ml);
- muffiny wytrawne z mozarellą i porem (32 zł/4 szt.).
Zamówienia można składać do 26 marca (wtorek) – e-mailowo na adres: biuro(at)starapiekarnia.org.pl. Odbiór zamówień 30 marca (do godz. 10:00) w Pracowni Kulinarnej Stara Piekarnia przy ul. Litewskiej 20 we Wrocławiu. Pełne menu tutaj.
A Wy gdzie zamawiacie gotowe dania na święta? Jeśli wciąż przyjmują zamówienia - napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl a my dodamy je do tego artykułu.