Kuchnia dla opornych: Słodkie na okrągło

Kuchnia dla opornych: Słodkie na okrągło

Kolejna odsłona warsztatów z cyklu „Kuchnia dla opornych”. Zaczynamy warsztatem cukierniczym, w którym naszym przewodnikiem będzie Marika Auksztulewicz, cukierniczka z restauracja Jadka.

Spotkanie podzielone będzie na dwie części. Najpierw poznacie, jak w domowych warunkach, przy użyciu nieskomplikowanego sprzętu i ogólnodostępnych produktów, przygotować słodkie, czekoladowe trufle. Dowiecie się, czym jest czekoladowy ganasz i jak infuzować śmietanę, by powstająca w Waszej kuchni trufla miała obłędną aksamitną konsystencję i wyglądała pięknie. W części praktycznej przygotujecie 5 różnych smaków tych okrągłych słodkości:

  • Trufle różane z białej czekolady
  • trufle lawendowe z białej czekolady 
  • trufle kawowe z kawy Etno i gorzkiej czekolady 
  • trufle pomarańczowe z gorzkiej czekolady 
  • trufle fiołkowe z mlecznej czekolady

Wstęp wolny. Liczba miejsc ograniczona, zapisy: gotujemy@strefakultury.pl.

Lokalizacja

Barbara

 

Komentarze