Jak je przyrządzasz? Podaj przepis!

7. edycja wielkiej kulinarnej imprezy Europa na Widelcu za nami. Region dolnośląski firmowały w tym roku szparagi, truskawki, rzodkiewka oraz słodkowodne ryby. Mistrzowie patelni pokazali, jak wykorzystują te produkty w swoich daniach. A ty, jakie masz przepisy na ich podanie?

  • truskawki i rzodkiewka

    fot. mawi


Ogłaszamy konkurs na przepis na potrawę na bazie sezonowych owoców i warzyw, czyli albo truskawek, albo szparagów, albo rzodkiewki. Łatwe? Może będzie trudniej, jeśli dodamy, że przepis wraz ze sposobem przyrządzenia musi mieć dokładnie 250 znaków (razem ze spacjami). Nie 249 ani 251, tylko dokładnie 250!

Na przepisy naszych Czytelników czekamy do wtorku – 9 czerwca, do północy. 10 autorów przepisów, które nam najbardziej „zasmakują”, a do tego będą najlepiej skonstruowane, nagrodzimy zestawem firmowym Europy na Widelcu, czyli fartuszkiem kuchennym, torbą na zakupy oraz książeczką z przepisami na obiady na cztery pory roku.

Zapraszamy do zabawy!

KONKURS ZAKOŃCZONY!

Zgłoś uwagę