Już 41 proc. Polaków przynajmniej raz w tygodniu stołuje się poza domem. Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week pomaga nie tylko wybrać najciekawsze z nich, ale daje też możliwość spróbowania pełnego menu w rozsądnej cenie. Trzydaniowe propozycje to popisowe, autorskie dania szefów kuchni. Podczas wiosennej edycji festiwalu goście będą mieli okazję spróbować kolejnych.
Przez stronę można dokonać rezerwacji – wybrać restaurację, datę, godzinę oraz liczbę osób, która weźmie udział w tzw. doświadczeniu restauracyjnym. 39 zł to cena za przystawkę, danie główne oraz deser. Potem na stronie festiwalu również pozostawić swoją opinię. Właśnie na bazie wielu takich opinii wyłaniany jest zwycięzca Restaurant Week w danym mieście.
O wydarzeniu czytaj więcej:
Wrocław Restaurant Week – wiosna 2017
Eventy / Dla wszystkichWrocław - różne lokalizacje wg programu dnia
Poza propozycją trzydaniowych doświadczeń w 28 restauracjach we Wrocławiu goście Festiwalu mogą skorzystać także z wydarzeń towarzyszących. W tej edycji wybrać się można na degustację porto w restauracji Taszka, koncert JazzAminute w tejże, kolację przy żywej muzyce – w Vertigo czy też na (już wyprzedane) warsztaty fotografii i stylizacji kulinarnej.
Ciekawym wydarzeniej jest też panel dyskusyjny o wrocławskiej kuchni i gastronomii. Więcej przeczytasz o nim na go.wroclaw:
Trendy we wrocławskiej gastronomii – panel dyskusyjny
Spotkania / EventyArt Hotel