- TERMINY: Od wtorku 07.10 do 19.11.2025
- Miejsce: Cały Wrocław, 49 miejsc / restauracji na terenie miasta.
- BILETY: Rezerwacja
FILTRUJ
Największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce powróciło w jesiennej edycji „From Foodies For Foodies”, będącej świętem smaku, poleceń i odkrywania nowych menu. RestaurantWeek® to wydarzenie, które ukształtowało polską scenę Foodie – z ponad 2 milionami zarezerwowanych menu, tysiącami restauracji i stale rosnącą społecznością Foodies, chętnie dzielących się swoimi kulinarnymi odkryciami.
Jesienna odsłona Festiwalu potrwa od 7 października do 19 listopada, a na Gości czekają autorskie, 3-daniowe menu z prezentem.
Rezerwacje już trwają na stronie.
Gdzie się wybrać?
W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce. Foodies będą mogli odkrywać kulinarną różnorodność m.in. we Wrocławiu, Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku oraz na Warmii i Mazurach. Wśród festiwalowych restauracji we Wrocławiu znajdą się m.in. Champagne Bubbles & Food by Marcin Korczak, Piwnica Świdnicka, Pod Papugami. Millet, Kameralna Jedzenie i Wino, Bistro Stu Mostów na Świdnickiej, Rumbar, Przystań Tu, Gustazo, Frajda, Hint, Soczewka, Bernard Bistro wino, Giro czy Peruwiana.
Na festiwalowej mapie pojawią się zarówno głośne debiuty sezonu, jak i powroty wyłonione głosami Foodies. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty – od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje. Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez Foodies - to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji. Burger z ośmiornicą w czarnej bułce z atramentem kałamarnicy, dyniowe ravioli z lodami z koziego sera, a może łosoś wędzony dymem z jabłoni z sosem agrestowym? Każda z propozycji kusi tak bardzo, że wybór jednego menu staje się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego najlepiej odwiedzić Festiwal kilka razy i spróbować tego, co Foodies polecają najgoręcej!
Popisowe menu w specjalnej cenie Na Gości czekają trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat nawet do 40 zł. RestaurantWeek® to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych Chefów, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z Bliskimi. Dołącz do milionów Foodies, którzy już rezerwowali i weź udział w edycji współtworzonej przez tych, którzy naprawdę wiedzą, co smakuje najlepiej.
Rezerwacje już trwają na stronie. Wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe! Już jedna wizyta wystarczy, by przekonać się, że najlepsze smaki pochodzą From Foodies For Foodies.