Festiwal Food Trucków przy Hali Stulecia w weekend

5 i 6 września na placu pod Iglicą po raz ostatni  w tym roku odbędzie się Festiwal Food Trucków. Potrawy serwować będą zarówno znani już restauratorzy mobilnych kuchni, jak i wystawcy, którzy po raz pierwszy pojawią się przy Hali Stulecia. Odwiedzający mogą liczyć na wyśmienity posiłek, napoje, muzykę i odpoczynek w strefie relaksu. Food Truckowa restauracja pod Iglicą otwarta będzie w sobotę od 12.00 do 21.00, a w niedzielę od 12.00 do 20.00.

  • Food Trucki pod Iglicą

    Zlot Food Trucków pod Iglicą


Po raz kolejny Hala Stulecia będzie gościć wystawców, którzy zdążyli już zdobyć rzesze fanów i wyrobić sobie rozpoznawalną markę. Wśród propozycji z oferty 66 American Burger, Krowa na Trawie, Pasibus, Classic Burger czy też Byczy Burger.

Amatorzy różnego rodzaju zup będą mogli wybrać jedną z pozycji menu oferowanego przez ZUPĘpan.puh. Carnitas Food Truck zaspokoi głód takimi daniami jak np. carnitas pork tacos, quesadilla i tex-mex w postaci burrito a Los Amigos m.in. tradycyjnymi burritos. Przy Hali Stulecia pojawi się również Lubish Langosh, który proponuje klientom słowacki, smażony placek drożdżowy przygotowany w wersji na słono, słodko lub ostro. Wizyta w Fabryce Frytek powinna zaspokoić nawet najbardziej wymagających miłośników ziemniaczanych przysmaków, do rodzimej kuchni zachęcać zaś będą kucharze food trucka pod nazwą Zjedz Pieroga.

Food Bike i inne nowości

Po raz pierwszy na Festiwalu Food Trucków zagości Fresh Bike, w pełni mobilny i stylowy rower, który pełni funkcje niezależnego punktu sprzedaży lemoniady - przygotowywanej na miejscu przy użyciu tylko naturalnych produktów. Pizzę prosto z pieca opalanego drewnem serwować będzie Happy Little Truck a Pizza Łódki zaprezentują kucharze  z Dajemy do PiecaCandy Bar w stylu pin-up serwować będzie koktajle na domowych syropach i konfiturach, mleczne i owocowe shake oraz kręconą na miejscu watę cukrową z żelkami i słodkościami. Oryginalną formę przygotowywania lodów, na oczach klienta zaprezentują mistrzowie zimnych deserów - tajskich lodów Tuk Tuk. Pomysł na stworzenie niecodziennej lodziarni narodził się podczas wycieczki do KOH PHI PHI - wyspy w Tajlandii – jak przyznają sami restauratorzy.

Na deser słodkości, muzyka i relaks

Kto miałby ochotę za słodkie zakończenie obfitego posiłku, będzie mógł skosztować tradycyjnych lodów własnej roboty z Fabryki Lodów Naturalnych oraz napić się wyśmienitej, aromatycznej kawy w TiTi Cafe.  Organizatorzy Festiwalu zadbają również o strefę relaksu na wygodnych leżakach. Dodatkowo podczas festiwalu Dolnośląska Szkoła Wyższa zorganizuje muzyczną strefę z DJ’ami, którzy współpracują z uczelnią. Jednym z nich jest absolwent dziennikarstwa muzycznego, prezenter i muzyk Przemek Mackaszwili.

 materiały prasowe

Zgłoś uwagę