Sezon na wystawianie ogródków gastronomicznych trwa we Wrocławiu od płowy marca do połowy listopada. Na Rynku i okolicznych deptakach (ulice Świdnicka, Oławska, Kuźnicza) Zarząd Zasobu Komunalnego podpisał już 56 umów z restauratorami. Kolejne 22 wnioski są w trakcie uzgodnień.
– W ostatnich latach, w ścisłym centrum miasta, podpisujemy ok. 90 umów na prowadzenie ogródków gastronomicznych – mówi Urszula Hamkało, rzecznik Zarządu Zasobu Komunalnego we Wrocławiu.
Ogródki w PRL-u
Prezentujemy ogródki – barów, restauracji i kawiarni we Wrocławiu na zdjęciach z lat 70., autorstwa fotografa Zbigniewa Nowaka. To część fotograficznej kolekcji Ośrodka „Pamięć i Przyszłość”. Zobacz więcej zdjęć na Facebooku: Nie-zapomniany Wrocław. Zobacz ulubione miejsca wrocławian na placach Solnym i Kościuszki oraz ul. Świdnickiej.