Gastro Miasto

Gastro Miasto – edycja finałowa

W weekend 21-23 września czeka ostatnia odsłona Gastro Miasta. W murach zabytkowego Browaru Mieszczańskiego pojawi się 30 restauracji i konceptów z Wrocławia oraz okolic. Nowością będzie strefa Fu-Ku, czyli targi z polską modą i designem oraz warsztaty Wine&Paint. Nie zabraknie darmowych atrakcji dla najmłodszych („Muzyczne spotkania z Alicją Janosz”, warsztaty parkour i akrobatyki prowadzone przez trenerów z GOjump, czy pokazy przygotowania lodów z ciekłym azotem w roli głównej), warsztatów kulinarnych dla małych i dużych, strefy chillout oraz naprawdę dobrej muzyki.

W sobotę gwiazdą wieczoru będzie Carlos Johnson, który zagra razem z HooDoo Band. 


Przy Hubskiej 44 swoje specjały serwować będą: SeaFood Bar&Market; Raj Pstrąga; Głodne Wilki; Chingu – Korean BBQ (piątek i sobota); Wartburger; Yemsetu; Mango Mama; GrabToGo; Pierogi Krzycka; SeeSea; Mania Smaku; Olszewskiego 128; Balkan Burger; Hola – Burrito & Taco; Korba Kuchnia; Kartel; Smaki Dzieciństwa; HulThai; Akropolis; Okonomiyaki; WPK, Mariola Mończak i Krystian Skwierz; Krym; Frytek Świat; Fatboy Sushi; Royal India, Curry and Grill; Bez Lukru oraz debiutanci na wrocławskim rynku gastronomicznym – TAKI Ramen i Ajvar Restauracja.

O miłośników piwa zatroszczy się Browar wBrew. Nie zabraknie też profesjonalnego baru, który zorganizuje i poprowadzi RUMBAR, który zadba też o podniebienia wielbicieli wina. Oczywiście, będą też wyborne lody od Krasnolóda oraz makaroniki i inne słodkości od Cukierni Artystycznej Petits Fours. Ta ostatnia będzie również serwować kawę z Etno Café.

Podczas trzech dni imprezy na odwiedzających czekać będzie masa innych atrakcji:

  • dobra muzyka
  • darmowe atrakcje dla dzieci
  • warsztaty kulinarne (zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci) 
  • czyli targi z polską modą i designem
  • Wine&Paint Party, czyli pierwszy w Polsce koncept łączący degustacje wina z malowaniem swojego obrazu (piątek 18.00-20.00, sobota 15.00-17.00, 17.00-19.00, 19.00-20.00 i niedziela 15.00-17.00, 17.00-19.00) 
  • leżaki w strefie chillout.

Imprezowy rozkład jazdy

21 września, piątek

  • 17.00 –18.30 Start imprezy z DJ Skipless
  • 18.30 –19.00 Martella & Hubert Radoszko (set 1, scena akustyczna)
  • 19.00 – 20.00 Chillout z DJ Skipless
  • 20.00 – 20.30 Martella & Hubert Radoszko (set 2, scena akustyczna)
  • 20.30 – 21.30 Chillout z DJ Skipless
  • 21.30 – 22.00 Martella & Hubert Radoszko (set 3, scena akustyczna)
  • 22.00 – 01.00 After z DJ Skipless

22 września, sobota

  • 12.00 – 13.00 Start imprezy z DJ Skipless
  • 14.00 – 15.00 Muzyczne spotkanie dla dzieci z Alicją Janosz (w pobliżu sceny akustycznej i wejścia do klubu)
  • 15.00 – 16.00 Chillout z DJ Skipless
  • 16.00 – 17.00 Muzyczne spotkanie dla dzieci z Alicją Janosz (w pobliżu sceny akustycznej i wejścia do klubu)
  • 17.00 – 18.15 Chillout z DJ Skipless
  • 18.15 – 19.00 KONCERT: Carlos Johnson & HooDoo Band (set 1, scena akustyczna)
  • 19.30 – 21.00 Chillout z DJ Skipless
  • 20.15 – 21.00 KONCERT: Carlos Johnson & HooDoo Band (set 2, scena akustyczna)
  • 21.30 – 01.00 After z DJ Skipless

23 września, niedziela

  • 12.00 – 15.00 Start imprezy z DJ Endless
  • 15.00 – 15.30 Natalia Juszczyszyn Acoustic Trio (set 1, scena akustyczna)
  • 15.30 – 17.30 Chillout z DJ Endless
  • 17.30 – 18.00 Natalia Juszczyszyn Acoustic Trio (set 2, scena akustyczna)
  • 18.00 – 19.00 Chillout z DJ Endless
  • 19.00 – 19.30 Natalia Juszczyszyn Acoustic Trio (set 3, scena akustyczna)
  • 19.30 – 20.00 Chillout z DJ Endless

Atrakcje dla najmłodszych gości

22 września, sobota

  • 12.00 – 12.45 Warsztaty kulinarne „Chaczapuri dla dzieci” (Studio Kulinarne Browar Mieszczański) – 45 zł, zapisy przez stronę https://studiokulinarnebm.pl/warsztaty lub na miejscu (wiek 7-14 lat)
  • 13.30 – 14.15 Warsztaty kulinarne „Chaczapuri dla dzieci” (Studio Kulinarne Browar Mieszczański) – 45 zł, zapisy przez stronę https://studiokulinarnebm.pl/warsztaty lub na miejscu (wiek 7-14 lat)
  • 14.00 – 15.00 Muzyczne spotkanie dla dzieci z Alicją Janosz (w pobliżu sceny akustycznej i wejścia do klubu) – za darmo
  • 15.00 – 15.20 Pokaz przygotowania lodów za pomocą ciekłego azotu w wykonaniu Studia Kulinarnego Browar Mieszczański (strefa przy Studiu Kulinarnym)
  • 16.00 – 17.00 Muzyczne spotkanie dla dzieci z Alicją Janosz (w pobliżu sceny akustycznej i wejścia do klubu) – za darmo
  • 17.00 – 17.20 Pokaz przygotowania lodów za pomocą ciekłego azotu w wykonaniu Studia Kulinarnego Browar Mieszczański (strefa przy Studiu Kulinarnym)

23 września, niedziela

  • 12.30 – 13.15 Warsztaty kulinarne „Gofry dla dzieci” (Studio Kulinarne Browar Mieszczański) – 35 zł, zapisy przez stronę https://studiokulinarnebm.pl/warsztaty lub na miejscu (wiek 7-14 lat)
  • 14.00 – 19.00 Darmowe warsztaty „Parkour” i „Akrobatyka” przygotowane przez Park Trampolin GOjump (Strefa Dzieciakowa). I to nie tylko dla dzieciaków! :) To super okazja, by nauczyć się efektywnie i efektownie pokonywać przeszkody. Zajęcia odbędą się na profesjonalnych kostkach oraz materacach, aby w bezpieczny sposób nauczyć się skoków, przewrotów i przejść, które – po wyszlifowaniu – można przenieść na murki w terenie miejskim, a poprowadzą je trenerzy „z zajawką” i ze świetnym podejściem do dzieci, którzy trenują parkour od blisko 10 lat.
  • 14.00 – 14.30 Parkour
  • 14.30 – 15.00 Akrobatyka
  • 15.00 – 15.30 Przerwa (w tym czasie dzieci mogą korzystać z toru przeszkód i dmuchanej ścieżki w ramach zwykłej zabawy)
  • 15.30 – 16.00 Parkour
  • 16.00 – 16.30 Akrobatyka
  • 16.30 – 17.00 Parkour
  • 17.00 – 17.30 Przerwa (w tym czasie dzieci mogą korzystać z toru przeszkód i dmuchanej ścieżki w ramach zwykłej zabawy)
  • 17.30 – 18.00 Akrobatyka
  • 18.00 – 18.30 Parkour
  • 18.30 – 19.00 Akrobatyka

Wszystkie warsztaty zakończą się konkursem sprawdzającym, czego dzieci nauczyły się w ich trakcie. Tutaj kryterium będzie flow i energia. Stawką będą vouchery do Parku Trampolin GOjump. Każda uczestnicząca w warsztatach osoba dostanie super przypinkę i naklejki.

  • 14.00 – 14.45 Warsztaty kulinarne „Gofry dla dzieci” (Studio Kulinarne Browar Mieszczański) – 35 zł, zapisy przez stronę https://studiokulinarnebm.pl/warsztaty lub na miejscu (wiek 7-14 lat)
  • 15.00 – 15.20 Pokaz przygotowania lodów za pomocą ciekłego azotu w wykonaniu Studia Kulinarnego Browar Mieszczański (strefa przy Studiu Kulinarnym)
  • 16.30 – 16.50 Pokaz przygotowania lodów za pomocą ciekłego azotu w wykonaniu Studia Kulinarnego Browar Mieszczański (strefa przy Studiu Kulinarnym)

Kiedy jemy i bawimy się

  • w piątek od 17.00 do 1.00,
  • w sobotę od 12.00 do 1.00,
  • w niedzielę od 12.00 do 20.00.

Szczegółowe informacje co do menu restauracji, atrakcji dla dzieci i wydarzeń muzycznych znajdziecie na naszym profilu na fb: https://www.facebook.com/GastroMiastoWr/ oraz na stronach wydarzenia: „Gastro Miasto – szósty weekend” https://www.facebook.com/events/627752100901389/, „Strefa dla dzieci na Gastro Miasto” https://www.facebook.com/events/2182604348639123/ i „Strefa Muzyczna na Gastro Miasto” https://www.facebook.com/events/297451380806061/.

 

Wideo / zdjęcia

Lokalizacja

Browar Mieszczański

 

Komentarze