– Gotowanie w prawdziwej kuchni zrobiło na mnie ogromne wrażenie, a Chef Darek okazał się nie tylko świetnym kucharzem, ale i nauczycielem – mówi Filip Barankiewicz.
Skosztuj „Uczty dyniowo-grzybowej” F. Barankiewicza w ostatni weekend października
Opracowany przepis pojawi się w menu restauracji UMAMI (Rynek 60 we Wrocławiu) w weekend, 29-30 października, ze specjalnym wpisem dotyczącym konkursu oraz jego autora. Będzie to niepowtarzalna okazja na spróbowanie specjału Filipa Barankiewicza.
Przypominamy, że w konkursie WroCHEF, który jest jednym z działań zaplanowanych w projekcie FoodSHIFT2030, wyłoniono trzech laureatów: oprócz Filipa Barankiewicza, zostali nimi Maja Podgórska za danie „Stek z kalafiora" oraz Dzmitry Miadzvedzeu za danie „Pieczone dynie nadziewane warzywami".
Wszyscy laureaci oraz trzy wyróżnione osoby zostaną również zaproszeni do udziału w warsztatach wspólnego gotowania z Natalią Gmyrek i Julią Cymbaluk (finalistka Masterchef i zwyciężczyni Masterchef Junior).
Galeria zdjęć
Konkurs kulinarny WroCHEF - młodzi wrocławianie z pasją do gotowania
Konkurs WroCHEF został przygotowany z myślą o najmłodszych wrocławianach, których pasją jest gotowanie.
Konkurs WroCHEF organizowany jest przez Urząd Miejski Wrocławia w ramach projektu FoodSHIFT2030, finansowanego z programu UE „Horyzont".
Partnerami przedsięwzięcia są Zespół Szkół nr 3 we Wrocławiu oraz Wrocławska Rada Gastronomii oraz restauracja Bernard.
Zwycięzców konkursu WroCHEF wyłoniono w październiku 2022 r. Więcej o konkursie WroCHEF.