Na tegorocznej edycji (21 października) „Od pola na wrocławski stół” spotkało się 26 producentów m.in. serów, wędlin, kiszonek, przetworów z owoców i warzyw, miodów i napojów alkoholowych.
Galeria zdjęć
Miasto Wrocław ułatwia regionalnym wytwórcom nawiązanie bezpośredniej i stałej współpracy z wrocławskimi restauratorami oraz przedsiębiorcami. Ma to na celu skrócenie łańcuchów dostaw. Dzięki temu klienci wrocławskich restauracji będą mogli skosztować dań ekologicznych, zdrowych i przyrządzonych na bazie produktów lokalnych.Małgorzata Rusyniak z Biura Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia
Podczas spotkania wyłoniono laureatów „Festiwalu Kulinarnego Delicje 2024”.
Organizatorem była Fundacja Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław, a partnerem Stowarzyszenie Aglomeracji Wrocławskiej. Spotkanie zostało zorganizowane w ramach realizacji zadania publicznego współfinansowanego z budżetu gminy Wrocław, przy współpracy urzędowego biura rozwoju gospodarczego oraz departamentu strategii i rozwoju.