Na początek piętnastka uczestników programu MasterChef musiała przygotować naleśniki – jedne na słodko, drugie – wytrawne. Konkurencją eliminacyjną było jednak stworzenie dania, na podstawie wylosowanego hasła. Dominik Czeronek z Wrocławia dostał hasło: „Apetyt rośnie w miarę jedzenia”.Student z Wrocławia przygotował wyjątkowy deser. Była to krucha tartaletka z kremem patissiere z karmelizowanymi orzechami pekan, podana z włoską bezą z limonką oraz sosem jeżynowo-winnym. Na sam widok aż ciekła ślinka.
Jurorzy byli zachwyceni deserem przygotowanym przez Dominika.
Michel Moran, gdy spróbował, podniósł kciuk do góry: – Ciekawa konsystencja tego kremu – dodał.
Sam Dominik był oszołomiony brawami i pochwałami jury programu MasterChef: – Pierwszy raz byłem tak mocno wychwalony i wyróżniony. Mega uczucie… - mówił.
Dominik Czeronek to student Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Wcześniej uczęszczał do wrocławskiego Technikum Gastronomicznego nr 9 przy ul. Kamiennej.
Kolejny program z udziałem wrocławianina już w następną niedzielę, 18 września, o godzinie 20., na TVN-ie.
Wcześniej tytuł MasterChefa zdobyło trzech kucharzy z Wrocławia: Beata Śniechowska – II edycja programu, Damian Kordas – IV edycja i Mateusz Zielonka VI edycja.