wroclaw.pl strona główna Najświeższe wiadomości dla mieszkańców Wrocławia Dla mieszkańca - strona główna

Infolinia 71 777 7777

4°C Pogoda we Wrocławiu
Ikona powietrza

Jakość powietrza: brak pomiaru

brak danych z GIOŚ

wroclaw.pl strona główna
Reklama
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Student z Wrocławia „dostał fartucha” i walczy w programie MasterChef. Magda Gessler była zachwycona jego daniem
Kliknij, aby powiększyć
Dominik to student Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Teraz walczy o tytuł MasterChefa TVN/Robert Migdał
Dominik to student Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Teraz walczy o tytuł MasterChefa

Stek z tuńczyka z sosem z papryki, pomidorów i cebuli czerwonej podany z puree z buraka i soczewicą z curry – to danie zapewniło 21-letniemu studentowi marketingu z Wrocławia miejsce w najnowszej edycji programu MasterChef na TVN-ie. Dominik Czeronek dostał się do finałowej piętnastki! Magda Gessler była zachwycona tym, co wyczarował na talerzu. Zobaczcie zdjęcia.

Reklama

W niedzielny wieczór, 4 września, zaczął się nowy, jedenasty już, sezon programu MasterChef na TVN. 27 uczestników zmierzyło się się podczas castingu o miejsce w finałowej 15. Wśród nich był Dominik Czeronek.

Dominik to student Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Wcześniej uczęszczał do wrocławskiego Technikum Gastronomicznego nr 9 przy ul. Kamiennej.

W ciągu 100 minut musiał wyczarować danie, które powali jurorów na kolana i zapewni mu miejsce w programie. Dominik postawił na tuńczyka.

Kliknij, aby powiększyć
Powiększ obraz: W niedzielny wieczór, 4 września, zaczął się nowy, jedenasty już, sezon programu MasterChef na TVN TVN/Robert Migdał
W niedzielny wieczór, 4 września, zaczął się nowy, jedenasty już, sezon programu MasterChef na TVN

To jest bardzo dobre danie. Bardzo lubię paprykę, soczewicę. Co do tuńczyka - powinien mieć trochę więcej delikatności. Dodatki bronią całości
Ania Starmach, jedna z jurorek MasterChefa

Magda Gessler też wychwalała wrocławianina: - Czekałam, żeby ktoś połączył tuńczyka z pomidorem i papryką. Do tego ta soczewica… Danie bardzo spójne, bardzo południowe. Zjadłam je z przyjemnością.

Sam Dominik był zszokowany głosami jury: – Byłem zaskoczony tym, co usłyszałem. Szczerze: nie spodziewałem się tego. Serio! 

Zaserwowany przez Dominika tuńczyk zapewnił mu miejsce w programie i wrocławianin otrzymał biały fartuch – przepustkę do udziału w MasterChefie – z rąk samej kulinarnej królowej – Magdy Gessler.

Kolejny program z udziałem wrocławianina już w następną niedzielę, 11 września, o godzinie 20., na TVN-ie. Trzymamy kciuki za zwycięstwo! Wcześniej tytuł MasterChefa zdobyło trzech kucharzy z Wrocławia: Beata Śniechowska – II edycja programu, Damian Kordas – IV edycja i Mateusz Zielonka VI edycja.

Posłuchaj podcastu

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama
Powrót na portal wroclaw.pl