FILTRUJ
Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników wyrafinowanej kuchni na niezapomniany wieczór pełen kulinarnych odkryć. Restauracja Le Gosse ma zaszczyt po raz pierwszy we Wrocławiu gościć dwoje wybitnych ekspertów światowej gastronomii: Diego Prado i Esther Merino.
Diego Prado (Chile) to szef kuchni i badacz, który przez ponad trzy lata kierował działem badań i rozwoju w kopenhaskiej restauracji Alchemist, wyróżnionej dwiema gwiazdkami Michelin. Jego praca skupia się na zrównoważonym rozwoju, innowacyjności oraz wykorzystaniu dzikich roślin jadalnych.
Esther Merino (Hiszpania), absolwentka Gastronomii i Sztuki Kulinarnych na Basque Culinary Center, to przedsiębiorczyni z pasją do obsługi Gości oraz tworzenia unikalnych napojów. Łączy w swojej pracy antropologię z naukowym podejściem, co owocuje niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Co czeka uczestników.
Wieczór 24 kwietnia w Le Gosse to podróż przez siedem dań nowoczesnej kuchni, gdzie tradycja spotyka się z innowacją. Menu zostało starannie skomponowane przez Diego i Esther, aby zaskoczyć i zachwycić najbardziej wymagających smakoszy. Każde danie będzie niepowtarzalnym połączeniem lokalnych produktów Dolnego Śląska z autorskimi technikami kulinarnymi, co pobudzi wszystkie zmysły.
Diego Prado planuje odwiedzić lokalne targi we Wrocławiu, aby poznać regionalne produkty i włączyć je do swojego menu. Dopełnieniem wieczoru będą starannie dobrane napoje fermentowane, stworzone przez ekspertkę w dziedzinie rozwoju napojów, Esther Merino.
Dołącz do nas w tej kulinarnej podróży i odkryj nowoczesne smaki w Le Gosse!
Uniwersytecka 1, Wrocław