Festiwal Pierogów Świata we Wrocławiu

Festiwal Pierogów Świata we Wrocławiu

Wiele kultur i ich kuchni w jednym miejscu! Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe ze Wschodu, a także pyszna tradycyjna polska kuchnia – to coś dla prawdziwych miłośników pierogów.

Do wyboru, do....

Będzie można spróbować takich przysmaków, jak:

  • manty – tureckie pierogi,
  • japońskie pierożki – gyoza,
  • wietnamskie – hacao,
  • gotowane na parze i nadziewane pikantną kapustą pekińską kimchi,
  • gruzińskie pierogi – chinkali z pysznym farszem czy czebureki, 
  • nie zabraknie także polskich pierogów nadzianych przeróżnymi farszami. 

Festiwal ma formę tętniącego życiem targu, przepełnionego kolorami i aromatami. Miejsca spotkań ze znajomymi i rodziną, gdzie pysze jedzenie łączy ludzi, a pasjonaci gotowania mają okazje zetknąć się z oryginalną kuchnią innych regionów świata.

Kiedy, gdzie, za ile

To wszystko w hali IASE we Wrocławiu

  • sobota, 29 lutego, godz 12.00-20.00
  • niedziela, 1 marca, godz 12.00-18.00

Wstęp bezpłatny

Wideo / zdjęcia

Lokalizacja

Hala IASE

Wystawowa 1,  Wrocław

Komentarze