wroclaw.pl strona główna

WROCŁAW Kamienno-betonowa patelnia zniknęła z ul. Suchej. Jest zielona oaza

  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Jesienna tura Restaurant Week. Gdzie jeść we Wrocławiu?

Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)

W tegorocznej edycji Restaurant Week to społeczność Foodies wyznacza kulinarne kierunki, tworząc mapę restauracji, które warto poznać. Termin festiwalu: od 7 października do 19 listopada.

We Wrocławiu Foodies polecają zajrzeć m.in. do restauracji:

  • Karavan przy ul. Świętego Antoniego,
  • Bistro Stu Mostów przy ul. Świdnickiej,
  • Frajda w Sukiennicach,
  • Soczewka w Rynku,
  • Bernard bistro-wino w Rynku,
  • Papa Bar przy ul. Rzeźniczej,
  • Przystań Tu. Bistro&Wine przy ul. Zwycięskiej,
  • Four&More przy ul. Gajowickiej,
  • Nori Sushi przy ul. Bolesława Krzywoustego,
  • Kasturi przy ul. Komuny Paryskiej,
  • Fretti Sushi przy ul. Wszystkich Świętych.

Pełną listę miejsc sprawdzicie na stronie Restaurant Week.

Jakie dania przygotowały restauracje?

Oto przykłady dań serwowanych podczas jesiennej odsłony Restaurant Week we Wrocławiu:

Bernard bistro-wino

Chef kuchni stawia na sezonowe, najwyższej jakości składniki, które zamienia w dania pełne smaku i finezji - od klasycznego tatara wołowego z masłem szpikowym i kaparami z czosnku niedźwiedziego, przez soczystą kaczkę z pigwą, cykorią i orzechami, po deserowe dzieła, jak sernik baskijski z czarną porzeczką.
zapraszają organizatorzy

Dla miłośników wegetariańskich propozycji Bernard bistro-wino przygotowało m.in. gratin selerowe z truflą, kluseczki śląskie z musem grzybowym i borowikiem stepowym oraz aromatyczną karpatkę z konfiturą pigwowo-dyniową.

Przystań Tu. Bistro&Wine

W festiwalowym menu znajdziesz propozycje zarówno dla miłośników klasyki, jak i dla poszukiwaczy kulinarnych eksperymentów: od delikatnego śledzia w tempurze z piklowanym jabłkiem, przez aromatyczny schab puławski z puree chrzanowym i remoulade z selera, po deserowe arcydzieła, jak kasztanowa panna cotta z puree dyniowym i sorbetem gruszkowym.
zapraszają organizatorzy

Dla wegetarian bistro serwuje m.in. dyniowe hummusy, tartiflette czy zapiekane jabłka z pigwą i wanilią. 

Four&More

Specjalnie na Restaurant Week powstało menu pełne niebanalnych smaków. Wśród propozycji znaleźć można m.in. klasyczny tatar wołowy z confitowanym czosnkiem i majonezem chlebowym lub w wersji wegetariańskiej - tatar z kolorowych marchewek z granatem i czarnuszką.
zapraszają organizatorzy

Na danie główne przygotowali burgera wołowego z sosem BBQ lub alternatywnie z panierowanymi boczniakami, majonezem z nerkowców i piklowaną dynią. Na deser jest sernik baskijski z sosem angielskim i jeżynami.

Jak zarezerwować stolik?

Rezerwacje stolików są możliwe:

Wystarczy wejść na www.restaurantweek.pl i zalogować się na konto gościa lub zarejestrować nowe konto, by sprawnie wybierać spośród restauracji. Wybierz miasto lub region, restaurację, dzień, godzinę i liczbę osób. Następnie opłać swoją rezerwację. Po dokonaniu płatności, na adres, na który zostało założone konto otrzymasz e-mail z potwierdzeniem rezerwacji.
czytamy na stronie organizatorów

Ceny zaczynają się od 69,99 złotych.

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama