Sztuka kulinarna stanowi nierozerwalny element kultury Wrocławia, stąd pomysł na stworzenie miejskiego przewodnika kulinarnego. Chcemy pokazać, że w mieście takim jak Wrocław, gdzie żyje się szybko, można zwolnić tempo, zasmakować zdrowej kuchni oraz odkrywać dania przyrządzone z lokalnych, ekologicznych produktów z Dolnego Śląska. W przewodniku znajdziemy m.in. wywiady z uznanymi kucharzami wrocławskiej gastronomii oraz wyjątkowymi producentami wytwarzającymi zdrowe produkty regionalne, a także opowieści ze smakiem z historią w tle - autorstwa dr Grzegorza Sobela. To publikacja pełna smaków miasta i regionu, skierowana zarówno do mieszkańców, jak i do turystów odwiedzających Wrocław, chcących poznać miasto przez pryzmat turystyki i historii kulinarnej. Przewodnik kulinarny jest jednym z elementów projektu"od pola na wrocławski stół".Natalia Gołąb - Inicjatorka eBooka
E-book „Od pola na wrocławski stół”, to efekt 3 miesięcznej podróży po Dolnym Śląsku i Wrocławiu. Znajdziecie w nim aż 10 rozmów z lokalnymi restauratorami i szefami kuchni, 10 mini reportaży o producentach rzemieślniczych produktów, a także dziesiątki zdjęć obrazujących każdą wizytę. Jesteśmy ogromnie wdzięczni wszystkim, którzy otworzyli przed nami drzwi, opowiadając o swojej pracy, pasji i często niełatwej drodze rozwoju biznesu. Mamy nadzieję, że również Wy znajdziecie w tym przewodniku inspirację do odkrywania lokalnych produktów oraz wrocławskich restauracji.Tomek Czajkowski - Twórca kulinarny, producent eBooka
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.