Wielbiciele smaków rodem ze słonecznej Italii będą w siódmym niebie, jeśli odwiedzą jarmark włoskich produktów, który jest czynny na placu przy kościele św. Marii Magdaleny do 21 listopada.
Można tu kupić przysmaki z różnych regionów Włoch. Ale uwaga – niektóre ceny powalają na kolana (na straganach - w większości - ceny produktów podawane są za 100 gramów)
Jarmark włoskich produktów. Co nas zainteresowało? Zobaczcie ceny!
- Ser gorgonzola – 200 złotych za kilogram.
- Chleb z węglem – 50 złotych za kilogram.
- Chleb z oliwkami – 50 złotych za kilogram.
- Suszone pomidory, oliwki, karczochy marynowane – 20 złotych za 100 gramów.
- Pieczeń wieprzowa z Toskanii – 150 złotych za kilogram.
- Włoskie rurki na słodko: kremem z mascarpone lub pistacjowym – 25 złotych za 100 gramów.
- Ser owczy – 25 złotych za 100 gramów.
- Filet wieprzowy – 25 złotych za 100 gramów.
- Taralli (krakersy) – 20 złotych za 100 gramów.
- Włoska oliwa – 100 złotych za litr.
Zobaczcie, na zdjęciach w naszej galerii, co jeszcze można kupić na jarmarku włoskich produktów we Wrocławiu: