Tylko w ten weekend (6-8 czerwca) będzie można popróbować na wrocławskim Rynku tysięcy produktów od najlepszych lokalnych i regionalnych wystawców, ale też wziąć udział w warsztatach kulinarnych i pokazach gotowania na żywo i wreszcie – po prostu się zrelaksować słuchając muzyki na żywo.
Galeria zdjęć
Festiwal Delicje 2025 – godziny otwarcia
- Piątek, 6 czerwca – 15.00-22.00
- Sobota, 7 czerwca – 12.00-22.00
- Niedziela, 8 czerwca – 12.00-20.00.
Festiwal Delicje 2025 – zobaczcie program wydarzeń
Piątek, 6 czerwca – otwarcie
- 15.00–15.15 – Oficjalne otwarcie festiwalu
- 15.15–15.45 – Delicje na dobry początek – festiwalowy rozruch z niespodzianką Będzie trochę humoru, trochę nagród i trochę emocji. A wszystko po to, by dobrze zacząć Delicje – bo przecież najlepsze rzeczy są w środku!
- 16.00–17.00 – Koncert zespołu TOM J
- 17.30–19.00 – Koncert zespołu Mocna Strona Bluesa
- 19.00–22.00 – DJ Juicy Jozz
Sobota, 7 czerwca
- 12.15–13.15 – Pokaz kulinarny - autorska interpretacja tematu „nadzienia” w wykonaniu Kacpra Sawonia, szefa kuchni Restauracji Gustaw
- 13.30–14.15 – Pokaz kulinarny - Kuchnia pełna Słońca: z Argentyny do Włoch - kulinarna podróż z Pawłem Błaszczykiem - szefem kuchni Restauracji Forum Kulinarne
- 14.30–15.30 – Oficjalne wręczenie Delicji 2025
- 15.30–16.30 – „Farsz przyszłości” - pokaz kulinarny w wykonaniu Joanny Komorowskiej, która zaprezentuje nietypowe nadzienia w duchu nowoczesnej kuchni. Nadzienie roślinne, fermentowane, z ciekawym twistem.
- 17.30–18.30 – Świat zamknięty w cieście – pokaz w wykonaniu Grzegorza Caputy, który udowodni, że pieróg to nie tylko klasyka. Będzie "dymnie", słodko i wytrawnie, z nadzieniami zaskakującymi formą i smakiem. Ciasto stanie się tu kulinarną mapą świata.
- 19.00-20.00 Koncert zespołu LenaFlea
- 20.00-22.00 Koncert zespołu Gentelmen’s Jazz.
Niedziela, 8 czerwca
- 12.30–13.30 – Zanurzone w smaku – kiszonki, które kryją więcej, niż myślisz - pokaz kulinarny z opowieścią i elementami degustacyjnymi. Prowadzący Bartosz Jaruga z firmy Kiszone Specjały. Przygotowanie autorskiego nadzienia z kiszonych warzyw. Podkreślenie, że nadzienie może mieć charakter fermentowany – intensywny, głęboki, zaskakujący.
- 14.00-15.00 – sophisticated_giant saksofon
- 15.15–16.15 – Napełnieni jakością – o składnikach i ich twórcach - Spotkanie z lokalnymi producentami win, cydrów i piw. Porozmawiamy o tym, co naprawdę trafia „do środka”. Rzemieślnicze podejście, sezonowość i szacunek do produktu to dziś nie moda, ale fundament dobrego smaku. Zapraszamy na rozmowę o tym, dlaczego skład ma znaczenie – i kto za nim stoi.
- 16.30-20.00 – DJ Manish
- 20.00 – Zakończenie festiwalu.