WroChef to konkursu promujący zdrowy styl życia poprzez dietę roślinną, opartą na produktach lokalnych i sezonowych, ale także potrawy, które można wykonać z wykorzystaniem warzyw i owoców, uprawianych na przykład w ogródkach przydomowych. Przy okazji ma zwiększyć świadomości uczniów w zakresie zapobiegania marnowaniu żywności.
W tym roku laureaci konkursu, w nagrodę, będą mieli szansę doskonalić swoje umiejętności kulinarne na warsztatach, które poprowadzą Kasia Daniłowicz zwyciężczyni 4. edycji Top Chef oraz Natalia Gmyrek, finalistka 6. edycji programu Masterchef.
Lista laureatów 2. edycji konkursu WroCHEF
Sprawdź, kto został laureatem konkursu i jakie danie zaproponował.
- Jagoda Szczypkowska: Fasola po koreańsku;
- Jędrzej Krowiak: Warzywny zawijas (Burrito wegetariańskie);
- Karolina Temporale: Lody dyniowe na orzechowym jabłku Hasselback;
- Valeria Yarmolenko: Placki dyniowo-brokułowe;
- Borys Burchacki: Dynioobiad Borysa;
- Barbara Gusiacka: Sałatka a'la leczo.