FILTRUJ
Dzieciom mówi się, by nie bawiły się jedzeniem – a okazuje się, że zabawy z jedzeniem to super frajda.
Warsztaty kulinarno-edukacyjne to poznawanie produktów spożywczych, ale także pojęć takich jak „sezonowy” czy „lokalny”. To rozwijanie kreatywności poprzez dobór składników, a wczesne rozpoczęcie przygody z gotowaniem wpływa na dobre nawyki żywieniowe.
Doświadczenie pokazuje, że samodzielne przygotowanie potraw oswaja dzieci nawet z nielubianymi dotąd produktami. Zapraszamy na kolorowe i smaczne przygody z jedzeniem!
Na warsztatach dzieci będą mogły nie tylko samodzielnie przyrządzić wybrane przekąski, ale poznać takie pojęcia jak sezonowy, lokalny i dlaczego ważny jest skład.
Przygotowane dania ukażą apetyczną kolorystykę oraz zapoznają młodych ze zmienną strukturą potraw.
Warsztaty skupiają się na dwóch czynnikach: pokazaniu dzieciom, że gotowanie to świetna zabawa, z dużym akcentem na niemarnowanie żywności.
Warsztaty dostosowane będą do wieku odbiorców zarówno pod względem merytorycznym, jak i poziomu trudności wykonania.
Liczba uczestników: 12 osób
Ruska 46A, Wrocław 50-412