Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Wybraliśmy 10 przykładowych miejsc (bary mleczne, restauracje, cukiernie), w których możecie zamówić gotowe dania na święta.
Bar Pyza
W ofercie są m.in.:
- pierogi ruskie (60 zł/kg)
- pierogi z kapustą i grzybami (70 zł/kg)
- ryba po grecku (12 zł/100g)
- sałatka żydowska (35 zł/kg)
- bigos staropolski (50 zł/kg)
- pasztet z kaczki (50 zł/kg)
- karp smażony (25 zł/150g)
- barszcz czysty (25 zł/litr)
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Obiadomek
W ofercie są m.in.:
- uszka z podgrzybkami (98 zł/kg)
- pierogi z mięsem (44 zł/kg)
- pierogi z kapustą i grzybami (59 zł/kg)
- kluski śląskie (30 zł/kg)
- bigos (48 zł/kg)
- kutia (64 zł/kg)
- pasztet domowy (30 zł/foremka)
- sałatka jarzynowa (44 zł/kg)
- sałatka żydowska (40 zł/kg)
- krokiety z serem i pieczarkami (33 zł/5 szt.)
- galaretka wieprzowa (12 zł/200g)
Zamówienia przyjmowane są do 13 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Piwnica Świdnicka
W ofercie są m.in.:
- pierogi z kapustą i grzybami (56 zł/kg)
- pierogi z twarogiem i ziemniakami (42 zł/kg)
- uszka z grzybami (89 zł/kg)
- sałatka jarzynowa (27 zł/0,5kg)
- śledź w śmietanie z cebulką (21 zł/0,5kg)
- schab ze śliwką i morelą (69 zł/kg)
- kapusta modra z żurawiną (39 zł/kg)
- tradycyjny sernik (43 zł/500g)
- brownie cynamonowe z bakaliami i musem z białej czekolady (53 zł/500g)
Zamówienia przyjmowane są do 21 grudnia. Odbiór zamówień: do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Cafe Freska
W ofercie są m.in.:
- piernik staropolski (140 zł)
- sernik królewski (180 zł)
- miodownik (180 zł)
- makowiec zawijany (100 zł)
- ciasto pomarańczowe (75 zł)
- barszcz czerwony na domowym zakwasie z buraków (22 zł/litr)
- uszka z grzybami leśnymi (120 zł/kg)
- pierogi z kapustą i grzybami (85 zł/kg)
- ryba po grecku (90 zł/kg)
- sałatka śledziowa (75 zł/kg)
- sałatka jarzynowa (45 zł/kg)
Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Restauracja Aroma
W ofercie są m.in.:
- krokiety z kapustą i grzybami (79 zł/5 szt. po 200g)
- krokiety z serem i pieczarkami (75 zł/5 szt. po 200g)
- sałatka jarzynowa (38 zł/0,5kg)
- pierogi z kapustą i grzybami (41 zł/8 szt.)
- pierogi ruskie (37 zł/8 szt.)
- ryba po grecku (55 zł/300g)
- karp w galarecie (49 zł/250g)
- gołąbki z sandaczem i kaszą gryczaną w sosie borowikowym (55 zł/2 szt. + sos)
- rolada z boczku z borowikami (65 zł/0,5kg)
Zamówienia przyjmowane są do 17 grudnia. Odbiór zamówień do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Słodki Chłopak
W ofercie są m.in.:
- miodownik (cały: 190 zł, pół: 100 zł)
- szarlotka (cała: 185 zł, pół: 100 zł)
- ciasto marchewkowe z kremem miodowym (całe: 180 zł, pół: 100 zł)
- sernik pistacjowy (cały: 240 zł, pół: 130 zł)
- sernik baskijski piernikowy z kremem pomarańczowym (cały: 180 zł, pół: 100 zł)
- tarta cytrynowa z bezą włoską (cała: 160 zł, pół: 85 zł)
- brownie z mascarpone i solonym karmelem (cały: 170 zł, pół: 90 zł)
Odbiór zamówień w dniach 21-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Pod Papugami
W ofercie są m.in.:
- tradycyjny barszcz czerwony (45 zł/900ml)
- zasmażane buraki (29 zł/500ml)
- pieczona kaczka w całości - nadziewana dzikim ryżem, wątróbkami i jabłkiem (220 zł)
- zraz wołowy (74 zł)
- kremowa zupa z grzybów leśnych (58 zł/900ml)
- filet z sandacza, sos śmietanowy z grzybami (100 zł)
Zamówienia przyjmowane są do 19 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Bistro Daj Gryza
W ofercie m.in.:
- uszka z pieczarkami (90 zł/kg)
- pierogi z kapustą i pieczarkami (80 zł/kg)
- pierogi ruskie (45 zł/kg)
- kołduny z mięsem (80 zł/kg)
- krokiety z kapustą i pieczarkami (9 zł/szt.)
- ryba po grecku (110 zł/kg)
- barszcz czerwony (30 zł/litr)
Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Restauracja Dwór Polski
W ofercie są m.in.:
- pierogi z kapustą i grzybami (39 zł/500g)
- pierogi ruskie (29 zł/500g)
- uszka z farszem grzybowym (46 zł/400g)
- pasztet z dziczyzny (32 zł/500g)
- ryba po grecku (29 zł/200g)
- rolada szpinakowa z łososiem i serkiem (32 zł/300g)
- sałatka jarzynowa (26 zł/500g)
- sos tatarski (14 zł/200g)
- bigos dworski (35 zł/500g)
- gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, wegańskie (24 zł/300g)
- kutia (20 zł/200g)
Zamówienia przyjmowane są do 16 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Warsztat - Food & Garden
W ofercie są m.in.:
- sałatka jarzynowa (36 zł/500g)
- śledź miodowo-musztardowy (48 zł/500g)
- pasztet z kaczki z pistacjami (37 zł/250g)
- pasztet z dziczyzny z jałowcem (37 zł/250g)
- ciasto marchewkowe (35 zł/ok. 550g)
- piernik (55 zł/ok. 800g)
- makowiec (90 zł/ok. kg)
- miodownik (95 zł/ok. 900g)
- sernik baskijski (120 zł/ok. 1200g)
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23-24 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.