wroclaw.pl strona główna
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Catering świąteczny we Wrocławiu. Gdzie zamówić?

Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Jeśli nie chcecie spędzić zbyt dużo czasu w kuchni, to odpowiedni czas, aby zamówić catering świąteczny. Sprawdziliśmy, które restauracje i cukiernie we Wrocławiu przyjmują zamówienia.

Reklama

Wybraliśmy 10 przykładowych miejsc (bary mleczne, restauracje, cukiernie), w których możecie zamówić gotowe dania na święta.

Bar Pyza

W ofercie są m.in.:

  • pierogi ruskie (60 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (70 zł/kg)
  • ryba po grecku (12 zł/100g)
  • sałatka żydowska (35 zł/kg)
  • bigos staropolski (50 zł/kg)
  • pasztet z kaczki (50 zł/kg)
  • karp smażony (25 zł/150g)
  • barszcz czysty (25 zł/litr)

Zamówienia przyjmowane są do 18 grudniaOdbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Obiadomek

W ofercie są m.in.:

  • uszka z podgrzybkami (98 zł/kg)
  • pierogi z mięsem (44 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (59 zł/kg)
  • kluski śląskie (30 zł/kg)
  • bigos (48 zł/kg)
  • kutia (64 zł/kg)
  • pasztet domowy (30 zł/foremka)
  • sałatka jarzynowa (44 zł/kg)
  • sałatka żydowska (40 zł/kg)
  • krokiety z serem i pieczarkami (33 zł/5 szt.)
  • galaretka wieprzowa (12 zł/200g)

Zamówienia przyjmowane są do 13 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Piwnica Świdnicka

W ofercie są m.in.:

  • pierogi z kapustą i grzybami (56 zł/kg)
  • pierogi z twarogiem i ziemniakami (42 zł/kg)
  • uszka z grzybami (89 zł/kg)
  • sałatka jarzynowa (27 zł/0,5kg)
  • śledź w śmietanie z cebulką (21 zł/0,5kg)
  • schab ze śliwką i morelą (69 zł/kg)
  • kapusta modra z żurawiną (39 zł/kg)
  • tradycyjny sernik (43 zł/500g)
  • brownie cynamonowe z bakaliami i musem z białej czekolady (53 zł/500g)

Zamówienia przyjmowane są do 21 grudnia. Odbiór zamówień: do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Cafe Freska

W ofercie są m.in.:

  • piernik staropolski (140 zł)
  • sernik królewski (180 zł)
  • miodownik (180 zł)
  • makowiec zawijany (100 zł)
  • ciasto pomarańczowe (75 zł)
  • barszcz czerwony na domowym zakwasie z buraków (22 zł/litr)
  • uszka z grzybami leśnymi (120 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (85 zł/kg)
  • ryba po grecku (90 zł/kg)
  • sałatka śledziowa (75 zł/kg)
  • sałatka jarzynowa (45 zł/kg)

Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Ciasta świąteczne fot. Cafe Freska
Ciasta świąteczne

Restauracja Aroma

W ofercie są m.in.:

  • krokiety z kapustą i grzybami (79 zł/5 szt. po 200g)
  • krokiety z serem i pieczarkami (75 zł/5 szt. po 200g)
  • sałatka jarzynowa (38 zł/0,5kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (41 zł/8 szt.)
  • pierogi ruskie (37 zł/8 szt.)
  • ryba po grecku (55 zł/300g)
  • karp w galarecie (49 zł/250g)
  • gołąbki z sandaczem i kaszą gryczaną w sosie borowikowym (55 zł/2 szt. + sos)
  • rolada z boczku z borowikami (65 zł/0,5kg)

Zamówienia przyjmowane są do 17 grudnia. Odbiór zamówień do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Słodki Chłopak

W ofercie są m.in.:

  • miodownik (cały: 190 zł, pół: 100 zł)
  • szarlotka (cała: 185 zł, pół: 100 zł)
  • ciasto marchewkowe z kremem miodowym (całe: 180 zł, pół: 100 zł)
  • sernik pistacjowy (cały: 240 zł, pół: 130 zł)
  • sernik baskijski piernikowy z kremem pomarańczowym (cały: 180 zł, pół: 100 zł)
  • tarta cytrynowa z bezą włoską (cała: 160 zł, pół: 85 zł)
  • brownie z mascarpone i solonym karmelem (cały: 170 zł, pół: 90 zł)

Odbiór zamówień w dniach 21-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Pod Papugami

W ofercie są m.in.:

  • tradycyjny barszcz czerwony (45 zł/900ml)
  • zasmażane buraki (29 zł/500ml)
  • pieczona kaczka w całości - nadziewana dzikim ryżem, wątróbkami i jabłkiem (220 zł)
  • zraz wołowy (74 zł)
  • kremowa zupa z grzybów leśnych (58 zł/900ml)
  • filet z sandacza, sos śmietanowy z grzybami (100 zł)

Zamówienia przyjmowane są do 19 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Bistro Daj Gryza 

W ofercie m.in.:

  • uszka z pieczarkami (90 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i pieczarkami (80 zł/kg)
  • pierogi ruskie (45 zł/kg)
  • kołduny z mięsem (80 zł/kg)
  • krokiety z kapustą i pieczarkami (9 zł/szt.)
  • ryba po grecku (110 zł/kg)
  • barszcz czerwony (30 zł/litr)

Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Restauracja Dwór Polski

W ofercie są m.in.:

  • pierogi z kapustą i grzybami (39 zł/500g)
  • pierogi ruskie (29 zł/500g)
  • uszka z farszem grzybowym (46 zł/400g)
  • pasztet z dziczyzny (32 zł/500g)
  • ryba po grecku (29 zł/200g)
  • rolada szpinakowa z łososiem i serkiem (32 zł/300g)
  • sałatka jarzynowa (26 zł/500g)
  • sos tatarski (14 zł/200g)
  • bigos dworski (35 zł/500g)
  • gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, wegańskie (24 zł/300g)
  • kutia (20 zł/200g)

Zamówienia przyjmowane są do 16 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Warsztat - Food & Garden

W ofercie są m.in.:

  • sałatka jarzynowa (36 zł/500g)
  • śledź miodowo-musztardowy (48 zł/500g)
  • pasztet z kaczki z pistacjami (37 zł/250g)
  • pasztet z dziczyzny z jałowcem (37 zł/250g)
  • ciasto marchewkowe (35 zł/ok. 550g)
  • piernik (55 zł/ok. 800g)
  • makowiec (90 zł/ok. kg)
  • miodownik (95 zł/ok. 900g)
  • sernik baskijski (120 zł/ok. 1200g)

Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23-24 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

A Wy gdzie zamawiacie w tym roku catering na święta? Napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl, a my dodamy to miejsce do tego zestawienia.

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama