FILTRUJ
W pierwszy weekend czerwca (2-4.06.2017) platforma Dinner in the Sky już po raz trzeci pojawi się na pl. Solnym. Całe wydarzenie odbywać się będzie podczas kolejnego festiwalu kulinarnego Europa na Widelcu, który z roku na rok przyciąga coraz to więcej wielbicieli gastronomii, jak i smakoszy z całej Polski. Dla gości podniebnej restauracji, szefowie kuchni przygotują specjalne menu pod przerwę kawową, kolację czy też koktajl w chmurach. Organizatorzy gwarantują, wyjątkowe uniesienia, nie tylko smakowe.
Koncepcja stworzenia platformy Dinner in the Sky narodziła się w Belgii, jednak w bardzo szybkim czasie, pomysł na organizację podniebnych eventów rozprzestrzenił się na cały świat. Dziś Dinner in the Sky dostępny jest już w ponad 40 krajach na świecie, są to m.in.: USA, Brazylia, Francja, Hiszpania, Chorwacja, Australia . Niedługo Dinner in the Sky obchodzić będzie 10-lecie istnienia na rynku światowym.
W 2010 r. platforma pojawiła się w Polsce. Na platformie Dinner in the Sky można zorganizować podniebne kolacje, spotkania biznesowe, konferencje prasowe czy też prezentacje nowych produktów. Możliwości wykorzystania podniebnego stołu jest wiele, a wszystko zależy od koncepcji planowanego wydarzenia.
Przy platformie Dinner in the Sky jednocześnie mogą zasiąść 22 osoby, które zapinane są w specjalne pasy bezpieczeństwa. Pośrodku platformy znajdują się dodatkowo miejsca stojące dla członków obsługi podniebnego stołu: kucharz, kelner, barman czy też animator, muzyk, fotograf. Gdy wszyscy goście zasiądą na swoich miejscach, platforma za pomocą dźwigu o masie min. 160 ton podnoszona jest na wysokość ok. 50 m nad ziemią i to właśnie na tej wysokości szefowie kuchni serwują swoje potrawy gościom, którzy smakując wykwintne potrawy, mogą jednocześnie podziwiać panoramę okolic.
Platforma Dinner in the Sky jest w 100% mobilna, dlatego też event można zorganizować na terenie całego kraju. Za sprawą nieograniczonych możliwości wyreżyserowania eventu Dinner in the Sky znalazł się na liście World's most extravagant meals, opublikowanych przez magazyn „Forbes”.
Aby wziąć udział w wydarzeniu, wystarczy zarezerwować i zakupić miejsce przy stole Dinner in the Sky. Rezerwacja możliwa jest również telefonicznie: +48 720 05 05 05 lub drogą e-mailową: [email protected].
Pl. Solny, Wrocław