Rusza sezon plenerowy na pl. Nowy Targ. Do Wrocławia przyjadą m.in. takie smakołyki, jak: świeże owoce w czekoladzie, chrupiące corndogi, wędzone ryby i wędliny, miody, soki, przetwory, pizza, sery kozie i owcze, obwarzanki, a także hiszpańskie przysmaki oraz turecka chałwa i baklawa.
Kto wystawi się podczas jarmarku?
Podczas Wrocławskiego Smacznego Weekendu na pewno nie zabraknie pysznych i chrupiących Corndogów od Cornhub_wroclaw, jabłek i truskawek w mlecznej i białej czekoladzie oraz orzeźwiającego piwa rzemieślniczego z Browaru Moczybroda. Wśród wystawców znajdą się także: Kurtosz Kołacz, Fryciarnie Finger Food, Makabi Pizza&Pasta oraz wiele wiele innych.
Wrocławski Smaczny Weekend jest pierwszą otwierającą sezon 2023 imprezą plenerową na placu Nowy Targ. Można tu będzie nie tylko spróbować ciekawych dań z food trucków, ale też poznać regionalne rękodzieło. To również dobra okazja do spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi.
Na smakołykach jednak nie koniec. Na Jarmarku Produktów Regionalnych znajdziemy też takie stoiska, gdzie powstają haftowane poduszki, breloki oraz maskotki czy nietuzinkowe deski do serwowania i krojenia, toczone miski, patery, świeczniki, ceramika, drobna galanteria drewniana, a także ozdoby wielkanocne.
W sumie będzie około 30 wystawców z różnorodnym asortymentem. Nie zabraknie także atrakcji dla najmłodszych, czyli dmuchanych zamków, animatorek, które będą malować twarze i kolorowe tatuaże.
Przywitaj się z alpakami
Po raz pierwszy na pl. Nowy Targ gościć będziemy Krainę Alpak. To doskonała okazja, aby zapoznać się z tymi zwierzętami. Będzie również stoisko z wyrobami z ich cennej wełny, na którym znajdziemy: czapki, koce czy opaski. Stoisko z alpakami będzie czynne w weekend w godzinach 12-16.
Natomiast jarmark odwiedzać można od 17 do 19 marca. Otwarty będzie w piątek w godz. 16-22, w sobotę w godz. 12-22, a w niedzielę w godz. 12-21.