Restaurant Week 2022 we Wrocławiu. Kiedy jesienna edycja?
Restaurant Week to wydarzenie kulinarne, które zachęca do skosztowania różnych, często oryginalnych i wymyślnych potraw, przygotowanych przez najlepszych kucharzy. Biorą w nim udział restauracje z całej Polski. Na gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich lokalach, w tym aż 38. z Wrocławia. Akcja rozpocznie się 12 października i potrwa do 13 listopada. W jej ramach goście będą mogli spróbować trzydaniowego menu, złożonego z:
- przystawki,
- dania głównego
- i deseru.
W wersji wegańskiej i mięsnej. Obiad trwa 90 minut. W prezencie, dla dorosłych uczestników serwowany będzie festiwalowy koktajl.
Budujemy wspomnienia i doświadczenia. Misją festiwalu jest promowanie autorskiej polskiej sceny restauracyjnej poprzez przybliżenie i pokazanie jej gościom. Restaurant Week to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu" - piszą organizatorzy jesiennej odsłony Restaurant Week.organizatorzy Restaurant Week
Tym razem jeść będzie można również oczami, w social mediach.
- To będzie najbardziej instagramowa edycja Restaurant Weeka, w której restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach.Monika Kamińska, Senior Marketing Manager
Restaurant Week 2022. Sprawdź cenę
Podczas jesiennej edycji za trzydaniowe popisowe menu trzeba zapłacić 69 zł z koktajlem festiwalowym (20 zł rabat z Visa na rezerwację). Plus opłata rezerwacyjna.
Jesienna odsłona Restaurant Week. Rezerwacja online
Zapisy już trwają. Jak zarezerwować stolik w ramach Restaurant Week? Wejdź na stronę festiwalu. Wybierz datę i restaurację. Określ liczbę gości i gotowe. Organizatorzy akcji informują, że ósmy gość wchodzi gratis.
Wrocławskie restauracje na Restaurant Week
W jesiennej edycji bierze udział 38 restauracji z Wrocławia. Przykładowo Forum Kulinarne z siedzibą na pl. Wolności 4, które znalazło się w ogólnopolskiej czołówce najlepiej ocenianych lokali wiosennej edycji Restaurant Week, zaserwuje gościom na przystawkę krem z dyni piżmowej, na obiad cannellonni z cukini nadziewane pastą z ciecierzycy i kuskusu albo w wersji mięsnej - kark wołowy z polentą truflową, a na deser mango z białą czekoladą, jadalnym złotem, gruszką, śliwką, cydrem i płatkami owsianymi.
Z kolei Aksamitne Bistro z ul. Swobodnej w swoim popisowym menu proponuje gościom przystawkę z warzywne pierożki gyoza z kapustą pekińską i musem z bakłażana albo ceviche z labraksasa, na obiad pieczony kalafior marynowany w paście z peruwiańskiej papryki albo - dla wielbicieli mięsa - grillowaną grasicę. Wisienką na torcie będzie deser złożony z ciasta marchewkowego z morelową konfiturą i sosem waniliowym.
Sprawdź wrocławskie restauracje biorące udział w Restaurant Week 2022