Pierwsze urodziny Restauracji Tarasowej
Restauracja Tarasowa przy Hali Stulecia świętuje w czerwcu swoje pierwsze urodziny. Z tej okazji przygotowuje dla nas niezapomniany wieczór, na który można już rezerwować stoliki.
Zapraszamy Państwa na wyjątkowy wieczór, podczas którego będziemy świętować dwie okazje - 110 rocznicę powstania Hali Stulecia oraz pierwsze urodziny Restauracji Tarasowej. Będzie to sentymentalna podróż w czasie, na której posmakują Państwo dań inspirowanych kartami menu z pierwszych dni otwarcia Restauracji Głównej, sprzed ponad stu laty.Restauracja Tarasowa
Z sześciu historycznych menu (jakimi dysponuje restauracja), zostały wybrane najciekawsze pozycje, które połączono w jedną spójną kompozycję. Nowoczesną interpretację dań stworzą jedni z najlepszych Chefów Kuchni w Polsce:
- Marcin Popielarz – Restauracja Biały Królik, Gdynia;
- Marcin Przybysz – Restauracja Epoka, Warszawa;
- Dawid Szkudlarek – Smaczna Dieta – restauracja w pudełku, Gorzów Wielkopolski;
- Artur Skotarczyk – Restauracja Muga, Poznań;
- Katarzyna Daniłowicz i Michał Wester – Restauracja Tarasowa, Wrocław.
Wieczór poprowadzi Grzegorz Łapanowski – utalentowany polski kucharz, dziennikarz kulinarny oraz osobowość telewizyjna. Nie zabraknie również lokalnych akcentów, wyjątkowych gości oraz niespodzianek.
Rezerwacje stolików i wyjątkowe menu
Urodzinowa kolacja odbędzie się 2 czerwca (w piątek), o godz. 19:00, w Restauracji Tarasowej przy Hali Stulecia. Stolik można zarezerwować telefonicznie pod numerem tel. 71 347 50 30 lub wiadomością na adres: restauracja(at)halastulecia.pl
- Kolacja degustacyjna to selekcja 6 dań degustacyjnych opartych na menu z 1913 roku, cena: 460 zł za osobę.
- Wine Pairing to selekcja 6 win podkreślających wyjątkowy smak dań, cena: 190 zł za osobę.