wroclaw.pl strona główna
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Kulinarne Grand Prix Wrocławia
  4. Nagrody

Laureaci 2. edycji Kulinarnego Grand Prix Wrocławia otrzymają wyróżnienia, które mogą otworzyć przed nimi drzwi do międzynarodowej kariery.

I miejsce – dwutygodniowy staż w prestiżowej restauracji Hofmann w Barcelonie, wyróżnionej gwiazdką Michelin.

II miejsce – tygodniowy staż w restauracji Hofmann w Barcelonie.

III miejsce – nagroda finansowa w wysokości 3000 zł.

W Jury Konkursu „Kulinarne Grand Prix Wrocławia” zasiadają: Maciej Dobrzyniecki - Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce i Wiceprezydent Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu, Diego Grimberg – światowej sławy kucharz argentyńskiego pochodzenia, Adam Pawłowski - międzynarodowy sommelier oraz autor książek kulinarnych, Jakub Mazur – wiceprezydent Wrocławia,  Alfred Wagner – Prezes WROT oraz Łukasz Budzik – zwycięzca pierwszej edycji, szef kuchni restauracji Między Mostami.