Laureaci 2. edycji Kulinarnego Grand Prix Wrocławia otrzymają wyróżnienia, które mogą otworzyć przed nimi drzwi do międzynarodowej kariery.
I miejsce – dwutygodniowy staż w prestiżowej restauracji Hofmann w Barcelonie, wyróżnionej gwiazdką Michelin.
II miejsce – tygodniowy staż w restauracji Hofmann w Barcelonie.
III miejsce – nagroda finansowa w wysokości 3000 zł.
W Jury Konkursu „Kulinarne Grand Prix Wrocławia” zasiadają: Maciej Dobrzyniecki - Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce i Wiceprezydent Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu, Diego Grimberg – światowej sławy kucharz argentyńskiego pochodzenia, Adam Pawłowski - międzynarodowy sommelier oraz autor książek kulinarnych, Jakub Mazur – wiceprezydent Wrocławia, Alfred Wagner – Prezes WROT oraz Łukasz Budzik – zwycięzca pierwszej edycji, szef kuchni restauracji Między Mostami.