Konkurs Delicje w restauracji Gustaw
Konkurs odbędzie się w piątek 30 maja 2025 r. w restauracji Gustaw na Bastionie Sakwowym. Tego samego dnia, podczas konferencji prasowej, ogłoszone zostaną wyniki konkursu.
Ale, co ważne, uroczyste wręczenie nagród zwycięzcom nastąpi w sobotę 7 czerwca 2025 r. na scenie w rynku podczas trwania Festiwalu Delicje 2025.
Konkurs Delicje – jak zgłaszać produkty?
Produkty regionalne można przesłać do 15 maja (na adres: Smakosz Tomasz Tyc, ul. Rakietowa 11/1; 54-615 Wrocław) albo dostarczyć osobiście w dniu konkursu do restauracji Gustaw w godz. 8.30–9.00.
Każdy zgłoszony produkt powinien być czytelnie opisany:
- nazwa produktu,
- nazwa wystawcy,
- wybrana kategoria konkursowa,
- dane kontaktowe (telefon i e-mail).
Konkurs Delicje – w tych kategoriach wręczane są nagrody:
- Innowacyjna Delicja – Nowatorskie podejście do kulinariów, odważne połączenia smaków i techniki.
- Lokalna Delicja – Produkty oddające ducha lokalnej kuchni i tradycji.
- Eko Delicja – Ekologiczne podejście do produkcji i prezentacji potraw.
- Flagowa Delicja – Sztandarowy produkt najlepiej reprezentujący Waszą ofertę.
- Delicja z Historią – Potrawy z interesującą historią lub inspiracją.
- Delicja Kuchni Świata – Autentyczne smaki z różnych zakątków globu.
- Delicja Fit – Zdrowe, dietetyczne potrawy pełne wartości odżywczych.
- Wege Delicje – 100% roślinne produkty, które zachwycają smakiem.
Konkurs Delicje – jakie są nagrody?
Najlepsze potrawy zostaną wyróżnione tytułem Delicji Roku 2025 w swojej kategorii, a zwycięzcy otrzymają:
- Ekskluzywną promocję na oficjalnych kanałach festiwalu Delicje
- Prestiżowe certyfikaty
- Zaproszenie na uroczyste wręczenie nagród na festiwalowej scenie w dniu7 czerwca 2025r. na wrocławskim Rynku.
Pytania dotyczące warunków konkursowych oraz regulaminu można kierować na adres: festiwal(at)delicje.net
Festiwal Delicje 2025 i towarzyszące mu wydarzenia odbywa się przy wsparciu Biura Rozwoju Gospodarczego UM Wrocławia.