wroclaw.pl strona główna

WAŻNE Loty z Wrocławia – Ryanair, Wizz Air | CENY, GODZINY

  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. IV edycja spotkania „Od pola na wrocławski stół”

„Od pola na wrocławski stół” to regularne spotkania regionalnych producentów i dostawców żywności z okolic Wrocławia i Dolnego Śląska z wrocławskimi restauratorami oraz przedsiębiorcami z branży gastronomicznej. Jesienne już w poniedziałek 6 października o godz. 11.00 w Hotelu Novotel Wrocław Centrum. Zobaczcie program IV edycji.

Reklama

Organizatorami IV edycji spotkania „Od pola na wrocławski stół” są Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia wraz z Fundacją Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.

„Od pola na wrocławski stół” – program spotkania 

  • prezentacje lokalnych producentów żywności i degustacje wytwarzanych przez nich produktów,
  • kulinarna opowieść szefa kuchni Kuby Korczaka, wraz z poczęstunkiem na bazie lokalnych składników. Prowadzący przedstawi rozwiązania związane z wprowadzaniem i wykorzystywaniem produktów regionalnych w branży, kwestią dochodowości dań z ich obecnością oraz o ich ogromnym potencjale do stworzenia zaskakującego menu, w tym z wykorzystaniem filozofii zero waste – gotuję nie marnuję,
  • prezentacja platformy internetowej kojarzącej producentów żywności z restauratorami, a tym samym usprawniającą logistykę dostaw.

Spotkanie „Od pola na wrocławski stół” ma na celu rozpropagowanie i wzrost wykorzystania produktów lokalnych we wrocławskich restauracjach oraz nawiązanie bezpośredniej i stałej współpracy pomiędzy producentami żywności, a restauratorami.

Wydarzenie tworzy wyjątkową okazję, nie tylko do wspólnej rozmowy o potrzebach i możliwościach współpracy, ale również do odkrywania nowych smaków i inspiracji kulinarnych.

Spotkanie kierowane jest do restauratorów, szefów kuchni, managerów lokali, wszystkich, którym bliska jest idea krótkiego łańcucha dostaw i jakości.

„Od pola na wrocławski stół” – jak wysłać zgłoszenie

Zgłoszenia do 30 września przyjmuje Convention Bureau-Wrocław, pod adresem e-mail: chorazykiewicz(at)convention.wroclaw.pl.

Wydarzenie jest inicjowane i finansowane przez Gminę Wrocław (Biuro Rozwoju Gospodarczego, Wydział Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia).Organizator: Fundacja Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.Partnerzy wydarzenia: Stowarzyszenie Aglomeracji Wrocławskiej, Dolnośląskie Produkty Regionalne Sp. z o.o., Gastro Miasto.

Zobaczcie przewodnik kulinarny „Od pola na wrocławski stół”.

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama