Organizatorami IV edycji spotkania „Od pola na wrocławski stół” są Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia wraz z Fundacją Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.
„Od pola na wrocławski stół” – program spotkania
- prezentacje lokalnych producentów żywności i degustacje wytwarzanych przez nich produktów,
- kulinarna opowieść szefa kuchni Kuby Korczaka, wraz z poczęstunkiem na bazie lokalnych składników. Prowadzący przedstawi rozwiązania związane z wprowadzaniem i wykorzystywaniem produktów regionalnych w branży, kwestią dochodowości dań z ich obecnością oraz o ich ogromnym potencjale do stworzenia zaskakującego menu, w tym z wykorzystaniem filozofii zero waste – gotuję nie marnuję,
- prezentacja platformy internetowej kojarzącej producentów żywności z restauratorami, a tym samym usprawniającą logistykę dostaw.
Spotkanie „Od pola na wrocławski stół” ma na celu rozpropagowanie i wzrost wykorzystania produktów lokalnych we wrocławskich restauracjach oraz nawiązanie bezpośredniej i stałej współpracy pomiędzy producentami żywności, a restauratorami.
Wydarzenie tworzy wyjątkową okazję, nie tylko do wspólnej rozmowy o potrzebach i możliwościach współpracy, ale również do odkrywania nowych smaków i inspiracji kulinarnych.
Spotkanie kierowane jest do restauratorów, szefów kuchni, managerów lokali, wszystkich, którym bliska jest idea krótkiego łańcucha dostaw i jakości.
„Od pola na wrocławski stół” – jak wysłać zgłoszenie
Zgłoszenia do 30 września przyjmuje Convention Bureau-Wrocław, pod adresem e-mail: chorazykiewicz(at)convention.wroclaw.pl.
Wydarzenie jest inicjowane i finansowane przez Gminę Wrocław (Biuro Rozwoju Gospodarczego, Wydział Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia).Organizator: Fundacja Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.Partnerzy wydarzenia: Stowarzyszenie Aglomeracji Wrocławskiej, Dolnośląskie Produkty Regionalne Sp. z o.o., Gastro Miasto.
Zobaczcie przewodnik kulinarny „Od pola na wrocławski stół”.