Gastro Miasto na Bulwarze Dunikowskiego 23-25 sierpnia
Warto zaplanować ten czas na kulinarną podróż wieńczącą upalne wakacje. Będzie coś dla ochłody, na przykład rzemieślnicze lody, coś dla mięsożerców, fanów kuchni azjatyckiej czy ,,tradycyjnych'' fast foodów, również ze zdrowym zacięciem.
Festiwal wzbogacony będzie o warsztaty winiarskie, degustacje i foodpairingi. Nowością tej edycji będzie bar ostrygowy.
Zobacz galerię zdjęć z poprzedniej edycji:
Galeria zdjęć
Jedzenie na pierwszym miejscu. Co wybrać?
Wybór na festiwalu jest ogromny. Oto tylko niektóre propozycje:
- Chrupiąca pizza prosto z pieca
- Soczyste szaszłyki, pieczone na otwartym ogniu
- Dziczyzna
- Tatar
- Wrapy warzywne
- Meksykańskie tortille, wypełnionych mięsem, chrupiącymi warzywami i aromatycznymi sosami
- Steki podawane z rozmaitymi dodatkami
- Kanapki z pastrami
- Wędliny i wędzone ryby, rzemieślnicze sery
- Dania indyjskie
- Sushi i sashimi
– Dzięki zaangażowaniu lokalnych dostawców, wszystkie potrawy przygotowywane będą ze świeżych, wysokiej jakości składników. Współpraca z lokalnymi rolnikami i producentami sprawia, że festiwalowe dania nie tylko smakują wybornie, ale także wspierają lokalną społeczność i zrównoważone rolnictwo – deklarują organizatorzy.
Jedzenie, wino, śpiew i sztuka
Festiwal nie tylko kulinarny. Na wydarzeniu ponownie zagości strefa rzemiosła i sztuki ASP, gdzie poznać będzie można lokalnych artystów i zakupić ich przedmioty.
Ponadto muzyka. Na scenie wystąpią m.in. Paulina Gołębiowska, GD Revival i Kuba Adamus, a także DJ Skipless. Dodatkowo, w sobotę odbędzie się Silent Disco.
Harmonogram atrakcji towarzyszących:
- 23.08.2024, piątek, godz. 19:00 – Paulina Gołębiowska
- 24.08.2024, sobota, godz. 17:00 – GD Revival
- 25.08.2024, niedziela, godz. 19:00 – Kuba Adamus
- Cały weekend gra DJ Skipless
- Sobota, 12:00 - 16:00 – Strefa Radia Ram
- Sobota, 22:00 - 2:00 – Silent Disco