TOP 9 miejsc, w których zjemy gęsinę 11 listopada
W tych restauracjach zjemy gęsinę z okazji Święta Marcina. Wśród nich:
- Pod Papugami, ul. Sukiennice 9a – gęsinę zjemy od 11 do 13 listopada,
- Restauracja Tarasowa, ul. Wystawowa 1 – gęsinę zjemy od 11 do 13 listopada, dania przygotuje Katarzyna Daniłowicz.
- Dinette, ul. plac Teatralny 8 – gęsinę zjemy od 11 do 13 listopada, w menu m.in. aromatyczny bulion na gęsinie czy żołądki z jabłkiem i boczniakiem.
- Zwycięska 9, ul. Zwycięska 9/23 – w menu m.in. aromatyczny gęsi rosół z pierożkami
czy sałatka z gęsiną, pieczoną kalarepą, rukwią wodną, pomidorem koktajlowym i maliną. Więcej informacji na facebooku.
- Restauracja Aroma, ul. Szyszkowa 6 – skosztujecie tutaj m.in. pieczonej piersi z gęsi na karmelizowanych jabłkach z konfiturą z czerwonej cebuli i domowymi kluseczkami.
- Pochlebna, ul. Świętego Antoniego 15 – weekend z gęsiną zaczyna się już dzisiaj (tj. 10 listopada) od godz. 16:00 i będzie trwał do 13 listopada. W menu m.in. pierogi z gęsiną. Zobaczcie, co jeszcze!
- OKWineBar Restauracja, ul. Księcia Witolda 1 – dania z gęsiny będą serwowane od 11 do 13 listopada, w karcie znajdziemy m.in. ravioli z gęsią lub gęsi pipek, czyli długo gotowane gęsie żołądki z cebulą i kwaśną śmietaną. Świętomarcińskie menu dostępne jest na facebooku restauracji.
- Karczma Lwowska, ul. Rynek 4 – restauracja zaprasza na grillowaną pierś z polskiej gęsi owsianej podawanej na jabłuszkach słodzonych miodem.