Nóż, jako wyraz uznania dla wrocławianki
Nagroda One Knife (Excellent) dla Beaty Śniechowskiej to wstęp do świata najlepszych szefów kuchni na świecie. Można zdobyć do trzech noży. W tegorocznym rankingu wrocławianka znalazła się w zaszczytnym gronie, a obok niej wśród szefów kuchni polskich restauracji są także Andrea Camastra z warszawskiej restauracji NUTA, Przemysław Klima z krakowskiej Bottiglieria 1881, Antonio Arcieri z gdańskiego Arco.
Gala The Best Chef Awards to uroczystość wręczenia nagród, podczas której uhonorowani zostają najlepsi szefowie kuchni na całym świecie i celebruje się ich wkład w sztukę kulinarną.
W tym roku, podczas ósmej edycji The Best Chef Awards w Dubaju 4-6.11.2024 (po raz pierwszy na Bliskim Wschodzie) przybyły wpływowe osoby z całego świata, prezentując pełne spektrum globalnych talentów i podkreślając ich wkład we współczesny świat kulinarny.
Galeria zdjęć
Beata Śniechowska – Pani doktor gotuje
Beata Śniechowska jest szefową kuchni wrocławskich restauracji Młoda Polska i Bistro Baba.
Telewidzowie TVN pamiętają ją jako triumfatorkę drugiej edycji „MasterChef” z 2013 roku, czytelnicy jako autorkę trzech książek kulinarnych – „Smaki marzeń”, „Pyszne poranki” i „Pomidor”. Na Politechnice Wrocławskiej ukończyła trzy kierunki studiów i obroniła doktorat.
W rozmowie dla „Twojego Stylu” Beata Śniechowska przyznaje, że w jej biznesie nie można osiąść na laurach i się mentalnie zestarzeć.
– Jeździmy po świecie nie tylko po to, żeby zjeść w modnym czy ładnym miejscu. Sama byłam na kilku zagranicznych stażach. Właśnie po to, aby się uczyć, inspirować najlepszymi. Na pewnym poziomie chodzi już o niuanse, jednak to właśnie one robią różnicę. Stała konieczność rozwijania się oraz miejsca jest bardzo ważna – mówiła w wywiadzie z Agnieszką Maciaszek.