wroclaw.pl strona główna Najświeższe wiadomości dla mieszkańców Wrocławia Dla mieszkańca - strona główna

Infolinia 71 777 7777

9°C Pogoda we Wrocławiu

Jakość powietrza: umiarkowana

Dane z godz. 05:20

wroclaw.pl strona główna

Reklama

  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Wrocławianka wśród najlepszych szefów kuchni świata

Szefowa kuchni Beata Śniechowska z wrocławskich restauracji Młoda Polska i Bistro Baba na liście najlepszych szefów kuchni na świecie według prestiżowego międzynarodowego rankingu The Best Chef Awards. Wrocławianka zdobyła nagrodę One Knife!

Reklama

Nóż, jako wyraz uznania dla wrocławianki

Nagroda One Knife (Excellent) dla Beaty Śniechowskiej to wstęp do świata najlepszych szefów kuchni na świecie. Można zdobyć do trzech noży. W tegorocznym rankingu wrocławianka znalazła się w zaszczytnym gronie, a obok niej wśród szefów kuchni polskich restauracji są także Andrea Camastra z warszawskiej restauracji NUTA, Przemysław Klima z krakowskiej Bottiglieria 1881, Antonio Arcieri z gdańskiego Arco. 

Gala The Best Chef Awards to uroczystość wręczenia nagród, podczas której uhonorowani zostają najlepsi szefowie kuchni na całym świecie i celebruje się ich wkład w sztukę kulinarną.

W tym roku, podczas ósmej edycji The Best Chef Awards w Dubaju 4-6.11.2024 (po raz pierwszy na Bliskim Wschodzie) przybyły wpływowe osoby z całego świata, prezentując pełne spektrum globalnych talentów i podkreślając ich wkład we współczesny świat kulinarny.

Galeria zdjęć

Beata Śniechowska – Pani doktor gotuje

Beata Śniechowska jest szefową kuchni wrocławskich restauracji Młoda Polska i Bistro Baba.

Telewidzowie TVN pamiętają ją jako triumfatorkę drugiej edycji „MasterChef” z 2013 roku, czytelnicy jako autorkę trzech książek kulinarnych – „Smaki marzeń”, „Pyszne poranki” i „Pomidor”. Na Politechnice Wrocławskiej ukończyła trzy kierunki studiów i obroniła doktorat.

W rozmowie dla „Twojego Stylu” Beata Śniechowska przyznaje, że w jej biznesie nie można osiąść na laurach i się mentalnie zestarzeć.

– Jeździmy po świecie nie tylko po to, żeby zjeść w modnym czy ładnym miejscu. Sama byłam na kilku zagranicznych stażach. Właśnie po to, aby się uczyć, inspirować najlepszymi. Na pewnym poziomie chodzi już o niuanse, jednak to właśnie one robią różnicę. Stała konieczność rozwijania się oraz miejsca jest bardzo ważna – mówiła w wywiadzie z Agnieszką Maciaszek. 

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama