Robbie Drink to startup z Wrocławia, który zaprezentował rewolucyjną usługę wynajmu robota barmana. W świecie, gdzie technologia nieustannie przekracza granice możliwości, jego twórcy postanowili pójść o krok dalej, wprowadzając rewolucyjne drinki obsługiwane przez sztuczną inteligencję.
Zawsze interesujemy się nowinkami technologicznymi, więc jak zobaczyliśmy aktualne możliwości AI uznaliśmy jej implementację za naturalną, szczególnie że nasi klienci też są zazwyczaj osobami, które są zainteresowane nowościami w świecie technologii.Jeremi Przeorek, CEO w Robbie Drink
Serwuje tradycyjne drinki i spersonalizowane mikstury
Za sprawą inteligentnych algorytmów i zaawansowanej sztucznej inteligencji, robot barman potrafi dostosować się do unikalnych preferencji każdego klienta.
Proces rozpoczyna się od trzech prostych pytań zadawanych przez sztuczną inteligencję klientowi. Dotyczą one kluczowych kwestii, które pomagają zrozumieć gust, preferencje i nastroje klienta. Na podstawie udzielonych odpowiedzi, sztuczna inteligencja przystępuje do analizy. Wnikliwie sprawdza, jakie smaki, aromaty i składniki mogą zaskoczyć i wpasować się w podniebienie klienta. Następnie, na bazie zebranych danych, sztuczna inteligencja generuje unikalny przepis na drinka. To proces, gdzie algorytmy i technologia współpracują, aby stworzyć kompozycję smakową dostosowaną do gustu każdego indywidualnego konsumenta. Kiedy przepis jest gotowy, klient ma jedno zadanie – kliknąć "Zamów". Potem może już cieszyć się niestandardowym drinkiem, stworzonym specjalnie dla niego.
Robbie Drink to barman-robot, który stanowi unikalne rozwiązanie w świecie technologii i gastronomii. W momencie swego debiutu był to produkt bezprecedensowy, który do dziś nie ma swojego odpowiednika na rynku europejskim.Jędrzej Kowalczyk, Prezes Zarządu FANUC Polska
Ten barman zawsze dogada się z klientem
Twórcy tego innowacyjnego robota wykorzystali algorytmy sztucznej inteligencji, aby umożliwić łatwą i dwukierunkową komunikację między człowiekiem a maszyną, co zazwyczaj stanowi duże wyzwanie z powodu barier mentalnych.
Jak twierdzi prezes FANUC Polska, to otwiera drzwi do perfekcyjnej powtarzalności drinków na podstawie gotowych przepisów, choćby na drugim końcu świata.
Głównym celem Robbie Drink jest zaspokojenie problemu zarówno firm wynajmujących go, w budowaniu bardziej innowacyjnego wizerunku, jak i dostarczenie klientom niezapomnianych doświadczeń, które wprowadzają ich w świat innowacji. Pozwala lokalom gastronomicznym i innym wynajmującym zautomatyzowanego barmana wyróżnić się na tle konkurencji.