Wyjątkowa okazja, by przygotować desery w Piwnicy Świdnickiej
Już w niedzielę 19 listopada w Piwnicy Świdnickiej (Rynek Ratusz 1A) warsztaty cukiernicze „Słodkości-Życzliwości”. Start o godzinie 10.00, finisz o 14.00.
Wspólnie z Marcinem Korczakiem, Chef de Cuisine Piwnicy Świdnickiej oraz Oksaną Lutsiuk, Chef Patissier z tego samego miejsca uczestnicy poznają i nauczą się przygotowywać trzy wyjątkowe desery:
- strudel z jabłkami,
- bezę z kremem mascarpone,
- creme brulee.
Ta niedziela pozwoli Wam nie tylko zgłębić tajniki cukiernictwa, ale będzie też doskonałą okazją do spotkania innych pasjonatów kuchni i wymiany doświadczeń w twórczej i życzliwej atmosferze w historycznych wnętrzach Piwnicy Świdnickiej.
Warsztaty zostaną zakończone, rzecz jasna, bezkarnym zajadaniem się wszystkim, co zostanie upieczone.
Jak wygrać zaproszenia na warsztaty cukiernicze
Aby wygrać dwa pojedyncze zaproszenia na warsztaty kulinarne w Piwnicy Świdnickiej, trzeba od czwartku 16 listopada od 10.00 do piątku 17 listopada do godz. 14.00 wysłać do nas wypełniony poniższy formularz konkursowy.
W formularzu podajemy imię, nazwisko i kontaktowy numer telefonu.
Odpowiadamy też na pytanie, kto ze znanych Polaków jadał w Piwnicy Świdnickiej? Podpowiedź znajdziecie w tekście Piwnica Świdnicka, jedna z najstarszych restauracji w Europie.
Wygrywają pierwsza i ostatnia osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie.
Przyjmowanie zgłoszeń zakończone.