Nowości kulinarne w Hali Świebodzki
Hala Świebodzki to popularne miejsce w centrum Wrocławia, gdzie znajdziemy koncepty kulinarne serwujące dania z różnych stron świata – m.in. z kuchni włoskiej, tajskiej czy meksykańskiej. Niedawno dołączył do nich Tatar Bar, w którym czekają na Was różne wersje popularnej polskiej przystawki z lat 90.
- Adres: plac Orląt Lwowskich 20B
Galeria zdjęć
W menu m.in. „Solpol” – czyli prawie klasyczny tatar po wrocławsku na brioszce z pomidorem i świeżo tartym chrzanem oraz „Oops I Did It Again” – tatar z łososia ze świeżym ogórkiem piklowanym i burakami, z różowym sosem, koperkiem i opalaną cytryną. Pełne menu można zobaczyć na facebooku Tatar Baru.
Solpol jest genialny w swojej prostocie, ponieważ całą kompozycję przykrywa świeżo tarty chrzan, dzięki czemu każdy kęs jest jak nowy, bo ostrość chrzanu czyści nam kubki smakowe. Polecamy też Made in Asia, bo w latach 90. wszystko było made in china, a my jednak teraz czerpiemy kulinarnie z tamtych krajów. Ten tatar ma elementy ramen czy nawet kuchni koreańskiej i już się stał naszym hitem sprzedażowym, bo ludzie lubią być zaskakiwani w tę stronę. Dodatkowo, mięso tatara świetnie komponuje się ze słodko-słono-kwaśnymi kombinacjami.Tatar Bar
A Wy jakie restauracje i kawiarnie polecacie w naszym mieście? Piszcie na adres redakcja(at)araw.pl. Chętnie opowiemy też o nowych miejscówkach. Portal wroclaw.pl wspiera lokalne biznesy.