Posiłki trafiają do Centrum Zarządzania Kryzysowego we Wrocławiu oraz do Izolatorium Dolnośląskiego Centrum Chorób Płuc w Obornikach Śląskich. Niebawem wsparciem gastronomicznym zostaną także objęte Klinika Hematologii, Nowotworów Krwi i Transplantacji Szpiku oraz Oddział Intensywnej Terapii Dziecięcej i Anestezjologii we Wrocławiu.
„Pomoc jest w naszym DNA”
– Pomoc personelowi medycznemu jest teraz szczególnie ważna. Angażowanie się w sprawy istotne dla lokalnej społeczności to jedna z wartości, którymi kierujemy się w hotelu The Bridge Wrocław MGallery – mówi Timea Balzer, dyrektor generalny hotelu. – Codziennie wydajemy sto ciepłych posiłków, przygotowanych przez zespół Restauracji Craft z szefem kuchni, Szymonem Sierantem na czele. Troska o innych ludzi jest w naszym hotelowym DNA – podkreśla.
Dodajmy, że zapewnienie medykom posiłkom jest możliwe dzięki zaangażowaniu finansowemu właściciela hotelu – Tacit Investment – oraz dzięki wsparciu dostawców, którzy zaopatrują hotelową kuchnię w produkty na preferencyjnych zasadach.
Wsparcie od pracowników hotelu
W organizację pomocy zaangażowani są bezpośrednio pracownicy hotelu i restauracji. Całość działań koordynuje Karolina Bolek, która na co dzień pracuje jako recepcjonistka. Uczestniczy także w dostarczaniu posiłków.
– Udział personelu hotelowego w działaniach na rzecz walki w epidemią sprawia, że choć mój zespół nie może wykonywać swoich standardowych obowiązków, ma poczucie, że jest potrzebny i robi coś ważnego dla wspólnoty – zaznacza dyrektor hotelu.
The Bridge Wrocław McGallery zachęca inne firmy do wspólnej akcji. By włączyć się w gastronomiczną pomoc medykom, można kontaktować się drogą mailową lub telefonicznie (+48 572 778 223).