wroclaw.pl strona główna
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Kulinarne Grand Prix Wrocławia
  4. Harmonogram 2. edycji konkursu

1–30 września 2025 – I etap: przyjmowanie zgłoszeń (kulinarne wizytówki szefów kuchni)

Uczestnicy przesyłają formularze (mailowo lub osobiście/pocztą) wraz z opisem osiągnięć, recepturą autorskiego dania i zdjęciami potrawy.

10 października 2025 – wybór finalistów

Jury konkursu ogłasza listę 3–4 szefów kuchni zakwalifikowanych do finału.

21–22 października 2025 – II etap: finałowe degustacje

Finaliści przygotują w swoich restauracjach jesienne menu degustacyjne pod hasłem: „Kalendarz zgodny z naturą – Złota Polska Jesień”.

22 października 2025 – ogłoszenie zwycięzcy

Laureata II edycji poznamy podczas spotkania Prezydenta Wrocławia z przedstawicielami branży gastronomicznej we wrocławskim Ratuszu.