Z danych GUS wynika, że w porównaniu do listopada 2021 r. wszystkie ceny są wyższe, a najbardziej podrożały:
- cukier (1 kg) - o 94,8 proc.,
- kaczka patroszona (1 kg) - o 54,9 proc.,
- majonez (250 ml) - o 41,3 proc.,
- kurczak patroszony (1 kg) – o 40,9 proc.
- mąka pszenna (1 kg) – o 40,8 proc.
- buraki (1 kg) – o 40,3 proc.
- schab bez kości (1 kg) - o 39,5 proc.,
- karp świeży, cały (1 kg) - o 37,2 proc.,
- jaja kurze (1 szt.) – o 30,3 proc.
- marchew (1 kg) – o 26,3 proc.
- ser twarogowy półtłusty (1 kg) – o 26,1 proc.
- filety mrożone z morszczuka – o 22,3 proc.
- wołowina bez kości z udźca (1 kg) – o 20,4 proc.
Infografikę na ten temat oraz tabelę cen znajdziecie na stronie Urzędu Statystycznego we Wrocławiu.