wroclaw.pl strona główna

WROCŁAW Hydropolis ma 10 lat. Wyjątkowa atrakcja na mapie Wrocławia

  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Catering świąteczny we Wrocławiu. Gdzie zamówić?

Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Jeśli nie chcecie spędzić zbyt dużo czasu w kuchni, to odpowiedni czas, aby zamówić catering świąteczny. Sprawdziliśmy, które restauracje i cukiernie we Wrocławiu przyjmują zamówienia.

Reklama

Wybraliśmy 10 przykładowych miejsc (bary mleczne, restauracje, cukiernie), w których możecie zamówić gotowe dania na święta.

Bar Pyza

W ofercie są m.in.:

  • pierogi ruskie (60 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (70 zł/kg)
  • ryba po grecku (12 zł/100g)
  • sałatka żydowska (35 zł/kg)
  • bigos staropolski (50 zł/kg)
  • pasztet z kaczki (50 zł/kg)
  • karp smażony (25 zł/150g)
  • barszcz czysty (25 zł/litr)

Zamówienia przyjmowane są do 18 grudniaOdbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Obiadomek

W ofercie są m.in.:

  • uszka z podgrzybkami (98 zł/kg)
  • pierogi z mięsem (44 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (59 zł/kg)
  • kluski śląskie (30 zł/kg)
  • bigos (48 zł/kg)
  • kutia (64 zł/kg)
  • pasztet domowy (30 zł/foremka)
  • sałatka jarzynowa (44 zł/kg)
  • sałatka żydowska (40 zł/kg)
  • krokiety z serem i pieczarkami (33 zł/5 szt.)
  • galaretka wieprzowa (12 zł/200g)

Zamówienia przyjmowane są do 13 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Piwnica Świdnicka

W ofercie są m.in.:

  • pierogi z kapustą i grzybami (56 zł/kg)
  • pierogi z twarogiem i ziemniakami (42 zł/kg)
  • uszka z grzybami (89 zł/kg)
  • sałatka jarzynowa (27 zł/0,5kg)
  • śledź w śmietanie z cebulką (21 zł/0,5kg)
  • schab ze śliwką i morelą (69 zł/kg)
  • kapusta modra z żurawiną (39 zł/kg)
  • tradycyjny sernik (43 zł/500g)
  • brownie cynamonowe z bakaliami i musem z białej czekolady (53 zł/500g)

Zamówienia przyjmowane są do 21 grudnia. Odbiór zamówień: do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Cafe Freska

W ofercie są m.in.:

  • piernik staropolski (140 zł)
  • sernik królewski (180 zł)
  • miodownik (180 zł)
  • makowiec zawijany (100 zł)
  • ciasto pomarańczowe (75 zł)
  • barszcz czerwony na domowym zakwasie z buraków (22 zł/litr)
  • uszka z grzybami leśnymi (120 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (85 zł/kg)
  • ryba po grecku (90 zł/kg)
  • sałatka śledziowa (75 zł/kg)
  • sałatka jarzynowa (45 zł/kg)

Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Ciasta świąteczne fot. Cafe Freska
Ciasta świąteczne

Restauracja Aroma

W ofercie są m.in.:

  • krokiety z kapustą i grzybami (79 zł/5 szt. po 200g)
  • krokiety z serem i pieczarkami (75 zł/5 szt. po 200g)
  • sałatka jarzynowa (38 zł/0,5kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (41 zł/8 szt.)
  • pierogi ruskie (37 zł/8 szt.)
  • ryba po grecku (55 zł/300g)
  • karp w galarecie (49 zł/250g)
  • gołąbki z sandaczem i kaszą gryczaną w sosie borowikowym (55 zł/2 szt. + sos)
  • rolada z boczku z borowikami (65 zł/0,5kg)

Zamówienia przyjmowane są do 17 grudnia. Odbiór zamówień do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Słodki Chłopak

W ofercie są m.in.:

  • miodownik (cały: 190 zł, pół: 100 zł)
  • szarlotka (cała: 185 zł, pół: 100 zł)
  • ciasto marchewkowe z kremem miodowym (całe: 180 zł, pół: 100 zł)
  • sernik pistacjowy (cały: 240 zł, pół: 130 zł)
  • sernik baskijski piernikowy z kremem pomarańczowym (cały: 180 zł, pół: 100 zł)
  • tarta cytrynowa z bezą włoską (cała: 160 zł, pół: 85 zł)
  • brownie z mascarpone i solonym karmelem (cały: 170 zł, pół: 90 zł)

Odbiór zamówień w dniach 21-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Pod Papugami

W ofercie są m.in.:

  • tradycyjny barszcz czerwony (45 zł/900ml)
  • zasmażane buraki (29 zł/500ml)
  • pieczona kaczka w całości - nadziewana dzikim ryżem, wątróbkami i jabłkiem (220 zł)
  • zraz wołowy (74 zł)
  • kremowa zupa z grzybów leśnych (58 zł/900ml)
  • filet z sandacza, sos śmietanowy z grzybami (100 zł)

Zamówienia przyjmowane są do 19 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Bistro Daj Gryza 

W ofercie m.in.:

  • uszka z pieczarkami (90 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i pieczarkami (80 zł/kg)
  • pierogi ruskie (45 zł/kg)
  • kołduny z mięsem (80 zł/kg)
  • krokiety z kapustą i pieczarkami (9 zł/szt.)
  • ryba po grecku (110 zł/kg)
  • barszcz czerwony (30 zł/litr)

Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Restauracja Dwór Polski

W ofercie są m.in.:

  • pierogi z kapustą i grzybami (39 zł/500g)
  • pierogi ruskie (29 zł/500g)
  • uszka z farszem grzybowym (46 zł/400g)
  • pasztet z dziczyzny (32 zł/500g)
  • ryba po grecku (29 zł/200g)
  • rolada szpinakowa z łososiem i serkiem (32 zł/300g)
  • sałatka jarzynowa (26 zł/500g)
  • sos tatarski (14 zł/200g)
  • bigos dworski (35 zł/500g)
  • gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, wegańskie (24 zł/300g)
  • kutia (20 zł/200g)

Zamówienia przyjmowane są do 16 grudnia. Odbiór zamówień w dniach 22-23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

Warsztat - Food & Garden

W ofercie są m.in.:

  • sałatka jarzynowa (36 zł/500g)
  • śledź miodowo-musztardowy (48 zł/500g)
  • pasztet z kaczki z pistacjami (37 zł/250g)
  • pasztet z dziczyzny z jałowcem (37 zł/250g)
  • ciasto marchewkowe (35 zł/ok. 550g)
  • piernik (55 zł/ok. 800g)
  • makowiec (90 zł/ok. kg)
  • miodownik (95 zł/ok. 900g)
  • sernik baskijski (120 zł/ok. 1200g)

Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23-24 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.

A Wy gdzie zamawiacie w tym roku catering na święta? Napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl, a my dodamy to miejsce do tego zestawienia.

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama