wroclaw.pl strona główna Najświeższe wiadomości dla mieszkańców Wrocławia Dla mieszkańca - strona główna

Infolinia 71 777 7777

16°C Pogoda we Wrocławiu
Ikona powietrza

Jakość powietrza: umiarkowana

Dane z godz. 09:00

wroclaw.pl strona główna
Reklama
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Catering na święta we Wrocławiu. Gdzie kupić gotowe dania na wigilię?
Kliknij, aby powiększyć
Barszcz czerwony / zdjęcie ilustracyjne shutterstock
Barszcz czerwony / zdjęcie ilustracyjne

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Jeśli nie chcecie spędzić zbyt dużo czasu w kuchni, właśnie teraz jest idealny moment, aby zamówić catering świąteczny! Sprawdziliśmy, które restauracje, cukiernie i firmy cateringowe we Wrocławiu przyjmują zamówienia. W ofercie są m.in. uszka z grzybami, bigos, barszcz czerwony, sałatka jarzynowa czy ryba po grecku.

Reklama

Wigilia 2023. Catering świąteczny we Wrocławiu

Przedstawiamy listę 10 miejsc (restauracje, cukiernie i firmy cateringowe), w których zamówimy wigilijne dania i wypieki. Zobaczcie, co mają w swojej świątecznej ofercie.

Bar Pyza

W ofercie świątecznej baru Pyza znajdziemy:

  • pierogi z kapustą i grzybami (50 zł/kg)
  • pierogi ruskie (45 zł/kg)
  • uszka z grzybami leśnymi (20 zł/250g)
  • ryba po grecku (15 zł/100g)
  • bigos staropolski (45 zł/kg)
  • krokiety (8 zł/1 szt.)
  • sałatka jarzynowa (40 zł/kg)
  • sałatka żydowska (30 zł/kg)
  • schab pieczony ze śliwką (60 zł/kg)
  • pasztet z kaczki (40 zł/kg)
  • karp smażony (30 zł/porcja 150g)

Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia – pod numerem tel. 71 325 32 30 lub osobiście w lokalu przy ul. Zawalnej 5A. Pełne menu można zobaczyć na facebooku baru. Odbiór zamówień do 22 grudnia (do godz. 19:00).

Obiadomek 

W ofercie świątecznej baru:

  • uszka z podgrzybkami (95 zł/kg)
  • pierogi ruskie (36 zł/kg)
  • pierogi z mięsem (38 zł/kg)
  • bigos (42 zł/kg)
  • kutia (59 zł/kg)
  • krokiety z serem i pieczarkami (28 zł/ 5 szt.)
  • sałatka jarzynowa (39 zł/kg)
  • pasztet domowy (25 zł/ foremka)
  • galaretka wieprzowa lub drobiowa (9,50 zł/ ok. 200g)

Są też dania bezglutenowe:

  • pierogi ruskie (56 zł/kg)
  • uszka (150 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (76 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i pieczarkami (62 zł/kg)
  • krokiety z serem i pieczarkami (47 zł/ 5 szt.)

Pełne menu można zobaczyć tutaj. Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia  osobiście w barze przy ul. Komandorskiej 147 lub telefonicznie: 500 706 102 (na wszystko oprócz dań bezglutenowych i uszek). Uszka będą robione i wydawane do 15 grudnia, przy czym 16 grudnia jest ostatnim możliwym dniem odbioru uszek. Odbiory innych dań odbędą się w dniach 22-23 grudnia. 

Pierogarnia Kubiel 

W świątecznej ofercie:

  • uszka z grzybami (130 zł/ około 80 szt./kg)
  • uszka z pieczarkami (100 zł/ około 80 szt./kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (65 zł/ około 25 szt./kg)
  • krokiet świąteczny z mięsem (10 zł/1 szt.)
  • krokiet świąteczny z kapustą i pieczarkami (10 zł/1 szt.)
  • krokiet świąteczny z pieczarkami i serem żółtym (10 zł/1 szt.)

Zamówienia można składać osobiście w lokalu przy ul. Solskiego 28 lub za pośrednictwem strony internetowej. Odbiór zamówień możliwy między 18-24 grudnia.

Cukiernia Łomżanka

W ofercie cukierni jest wiele słodkości na świąteczny stół, wśród nich:

  • makowiec (59 zł/kg)
  • keks z bakaliami (59 zł/kg)
  • ciasto piernikowe z marmoladą (59 zł/kg)
  • jabłecznik (50 zł/kg)
  • sernik brzoskwiniowy (65 zł/kg)
  • krajanka piernikowa (75 zł/kg)
  • piernikowe gwiazdeczki na wagę (85 zł/kg)
  • ciasto adwentowe - z bakaliami, orzechami i jabłkami (69 zł/kg)

Zamówienia można składać do czwartku, 21 grudnia  na miejscu w cukierni, wiadomością przez facebooka, telefonicznie pod numerem: 603 561 872. Odbiór zamówień: najpóźniej w Wigilię do godz. 14:00. Pełne menu można przeczytać tutaj.

Cukiernia oferuje dowóz świątecznych wypieków (minimalna kwota zamówienia na dowóz to 200 zł, obejmuje miasto Wrocław):

  • w piątek 22 grudnia (9:00-12:00)
  • w sobotę 23 grudnia (9:00-12:00)

FALLA Wrocław

FALLA przygotowała wersje wege i wegan:

  • barszcz (36 zł/900 ml)
  • zupa grzybowa (49 zł/900 ml)
  • roślinny karp (16 zł/200g)
  • śledź w śmietanie (24 zł/200g)
  • seleryba po grecku (18 zł/200g)
  • wędzona pasta bezrybna (24 zł/200g)
  • pasztet z białej fasoli (34 zł/450g)
  • bigos z dodatkami (19 zł/250g)

Pełne menu tutaj. Zamówienia można składać do 20 grudnia na adres: fallawroclaw(at)gmail.com. Odbiór zamówień 22 i 23 grudnia (od 12:00 do 20:00).

Pochlebna

Pochlebna przygotowała ofertę dań na ciepło i zimno, świeżo wypiekanego pieczywa oraz ciast: 

  • zupa grzybowa z kluskami (42 zł/900 ml)
  • tradycyjny barszcz czerwony z uszkami (40 zł/900 ml)
  • kutia (26 zł/200g)
  • tatar ze śledzia z olejem lnianym i kaparami (25 zł/200g)
  • wegańska sałatka jarzynowa (35 zł/300g)
  • pierogi z kaczką (30 zł/6 szt.)
  • pierogi z kapustą i grzybami leśnymi (30 zł/8 szt.)

Pełne menu tutaj. Zamówienia można składać do 18 grudnia (do godz. 20:00) pod adresem: pochlebna.manager(at)gmail.com.

Piwnica Świdnicka

W ofercie Piwnicy Świdnickiej na świąteczny stół są zupy, wyroby własne, ryby i mięsa, a także ciasta:

  • borowikowa z łazankami (46 zł/1l)
  • barszcz czerwony na naturalnym zakwasie z fondantem ziemniaczanym lub uszkami (42 zł/1l)
  • pierogi z kapustą i grzybami (56 zł/1 kg)
  • sałatka jarzynowa (27 zł/0,5 kg)
  • bigos z czterech rodzajów mięsa (52 zł/1 kg)
  • pierogi polskie (44 zł/1 kg)
  • krokiety z kapustą i grzybami (28 zł/2 szt.)
  • boczek pieczony w ziołach (48 zł/ 0,5 kg)
  • śledź pod pierzynką (29 zł/ 0,5 kg)
  • schab ze śliwką i morelą (44 zł/ 0,5 kg)
  • pasztet z kaczki z borowikami (44 zł/ 0,5 kg)
  • ryba po grecku (polędwica z dorsza) (46 zł/1 kg)
  • dorsz pieczony w sosie koperkowym (42 zł/0,5 kg)
  • tradycyjny sernik z polewą czekoladową (48 zł/ 0,5 kg)
  • piernikowe brownie (48 zł/0,5 kg)

Zamówienia można składać pod numerem tel. 538 508 861 lub na adres: rezerwacje(at)piwnicaswidnicka.pl. Odbieranie zamówień do 23 grudnia (do końca dnia).

Pod Papugami

W ofercie świątecznej na wynos:

  • tradycyjny barszcz czerwony (37 zł/ słoik 900 ml)
  • kremowa zupa z grzybów leśnych (51 zł/ 900 ml)
  • zupa rybna (64 zł/ słoik 900 ml)
  • łosoś w galarecie cytrusowej (210 zł/ ryba 500g)
  • pieczona kaczka w całości - nadziewana dzikim ryżem, wątróbkami i jabłkiem (195 zł/ 1 szt.)
  • zasmażane buraki (27 zł/ 500 ml)
  • kapusta w szampanie (34 zł/ 500 ml)

Pełne menu tutaj. Zamówienia można składać przez stronę restauracji do 17 grudnia (do godz. 18:00). Odbiór zamówień będzie możliwy 22-23 grudnia w godz. 10:00-18:00.

Nafta Neo Bistro

W ofercie świątecznej:

  • barszcz czerwony na zakwasie (35 zł/ 1l)
  • grzybowa (43 zł/ 1l)
  • uszka z grzybami (40 zł/ 500 g - ok. 35 sztuk)
  • pierogi z grzybami, kaszą pęczak, imbirem i chilli (43 zł/ 1kg - ok. 20 sztuk)
  • ryba po grecku z dorsza (45 zł/ 500g)
  • sałatka jarzynowa (28 zł/ 500g)
  • schab ze śliwką (48 zł/ 500g)
  • boczek gotowany (35 zł/ 200g)
  • kapusta z fasolą (20 zł/ 500g)
  • gulasz z boczniaków (48 zł/ 500g)

Pełne menu tutaj. Termin składania zamówień mija 18 grudnia o godzinie 18:00. Zamówienia można składać przez wiadomość prywatną na facebooku lub e-mailowo. Restauracja nie przyjmuje zamówień telefonicznych. Odbiór osobisty w Nafcie w dniach 23 grudnia (godz. 10:00-14:00) i 24 grudnia (godz. 10:00-12:00).

Master Catering

W ofercie świątecznej firmy cateringowej są tradycyjne i wegetariańskie potrawy:

  • barszcz czerwony wigilijny (20 zł/0,9l)
  • zupa grzybowa (35 zł/0,9l)
  • krokiety z kapustą i pieczarką (44 zł/kg)
  • krokiety z pieczarkami i serem (44 zł/kg)
  • kapusta z grzybami (40 zł/kg)
  • pierogi z kapustą i grzybami (49 zł/kg)
  • pierogi ruskie (34 zł/kg)
  • gołąbki wege (34 zł/kg)
  • gołąbki mięsne (36 zł/kg)
  • ryba po grecku (60 zł/kg)
  • sałatka jarzynowa (45 zł/kg)
  • bigos mięsny (50 zł/kg)
  • mięsa pieczone (120 zł/kg)

Pełne menu tutaj. Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia lub do wyczerpania limitu, a dostawa zaplanowana jest na 23 grudnia w okolicach Wrocławia i Pęgowa. Aby złożyć zamówienie, należy zadzwonić pod numer tel. 512 450 803 lub napisać wiadomość na facebooku.

A Wy gdzie zamawiacie świąteczne dania? Napiszcie do nas na adres: redakcja(at)araw.pl, a my dodajemy je do tego artykułu.

Posłuchaj podcastu

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama
Powrót na portal wroclaw.pl