wroclaw.pl strona główna
  1. wroclaw.pl
  2. Wydarzenia
  3. Rozrywka
  4. Umami Shock. Kulinarny Pop Up

FILTRUJ

RODZAJ

OPIS

Już w niedzielę, 21.09, od 10:00 do 14:00 szykujcie się na wydarzenie, które rozgrzeje Wasze kubki smakowe i wyobraźnię kulinarną. Za sterami bazarowego grilla pojawi się Aleksander Struś – szef kuchni, który współtworzył jedną z najbardziej charakterystycznych wrocławskich restauracji Nafta Neo Bistro. Jego styl to europejska baza z azjatyckim twistem – prostota, szacunek do produktu i absolutna umiejętność wydobycia z niego maksimum smaku. W najbliższą niedzielę przygotuje on wyjątkowy pop up ze swoim autorskim menu.

Na talerzach dwie wyjątkowe kiełbasy:

Kiełbasa wieprzowa z krewetkami: szynka wieprzowa, podgardle, karkówka, a do tego krewetki, szczypior, imbir i sos rybny. Całość wykończona pastą gochujang – tą samą, której używa się do kimchi.

Klasyka w zupełnie nowej odsłonie – z kolendrą, imbirem i czosnkiem. Kiełbasa klasyczna w nieoczywistym wydaniu. Tajemnica tkwi w odpowiednich proporcjach mięsa i tłuszczu. Do tradycyjnej receptury dodane zostały kolendra, imbir i czosnek, które nadają lekkości i świeżości. A żeby smak wbił się na nowy level – w składzie znalazł się sezonowany na sucho antrykot wołowy. 

Przyjdź, zasmakuj i przekonaj się na własnym podniebieniu – bo takie połączenia smaków nie zdarzają się codziennie.

TERMINY Umami Shock. Kulinarny Pop Up

  • Wrocławski Bazar Smakoszy

    • Niedziela 21 wrz
      • 10:00

Miejsce

Zobacz także