- TERMINY: Niedziela 21.09 o 10:00
- Miejsce: Wrocławski Bazar Smakoszy
- BILETY: Wstęp wolny
FILTRUJ
Już w niedzielę, 21.09, od 10:00 do 14:00 szykujcie się na wydarzenie, które rozgrzeje Wasze kubki smakowe i wyobraźnię kulinarną. Za sterami bazarowego grilla pojawi się Aleksander Struś – szef kuchni, który współtworzył jedną z najbardziej charakterystycznych wrocławskich restauracji Nafta Neo Bistro. Jego styl to europejska baza z azjatyckim twistem – prostota, szacunek do produktu i absolutna umiejętność wydobycia z niego maksimum smaku. W najbliższą niedzielę przygotuje on wyjątkowy pop up ze swoim autorskim menu.
Na talerzach dwie wyjątkowe kiełbasy:
Kiełbasa wieprzowa z krewetkami: szynka wieprzowa, podgardle, karkówka, a do tego krewetki, szczypior, imbir i sos rybny. Całość wykończona pastą gochujang – tą samą, której używa się do kimchi.
Klasyka w zupełnie nowej odsłonie – z kolendrą, imbirem i czosnkiem. Kiełbasa klasyczna w nieoczywistym wydaniu. Tajemnica tkwi w odpowiednich proporcjach mięsa i tłuszczu. Do tradycyjnej receptury dodane zostały kolendra, imbir i czosnek, które nadają lekkości i świeżości. A żeby smak wbił się na nowy level – w składzie znalazł się sezonowany na sucho antrykot wołowy.
Przyjdź, zasmakuj i przekonaj się na własnym podniebieniu – bo takie połączenia smaków nie zdarzają się codziennie.
Paczkowska 26, Wrocław 50-501