Spędźcie niezapomniane walentynki w magicznej atmosferze Piwnicy Świdnickiej!
Zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną, gdzie historyczne wnętrza naszej restauracji staną się tłem dla kulinarnej podróży pełnej wyrafinowanych smaków.
Menu mięsne (380 zł za osobę)
- Wędzony łosoś Glen Douglas (crème fraîche, kapary, oliwa)
- Tatar wołowy ze szpikiem kostnym (polędwica wołowa, szpik kostny, olej z pestek winogron, sriracha, żółtko, chipsy paprykowe)
- Kaszanka z Mangalicy (panko, żółtko, mango, chili, musztarda francuska)
- Stek z bizona (grillowane ogórki małosolne, crème fraîche, olej koperkowy, sos chimichurri)
- Purée ziemniaczane (szpik kostny, demi-glace, chrupiąca karmelizowana szalotka)
- Baba rumowa (krem chantilly, syrop rumowy)
Menu wegetariańskie (340 zł za osobę)
- Dziki brokuł (jeżyny, estragon, oliwa, migdałowa bułka tarta, chilli)
- Fasola Piękny Jaś (oliwki zielone, porzeczka, słonecznik, oliwa z oliwek)
- Łazanki z czarnymi kurkami (kiszona kapusta, kurki, szalotka, czosnek, oliwa)
- Devolay (ziemniaki, rudy kozak, fasolka szparagowa, aioli, tymianek, tarte żółtko, czosnek)
- Pomidory z grejpfrutem (różowy grejpfrut, pleśniak, koper, oliwa)
- Baba rumowa (krem chantilly, syrop rumowy)
Rezerwacje przyjmujemy:
Zapraszamy! Ten wyjątkowy wieczór w Piwnicy Świdnickiej pozostanie na długo w Waszej pamięci.