Zapraszamy na wyjątkową kolację sylwestrową w restauracji Gustaw!
Menu degustacyjne przygotowane przez naszego szefa kuchni zachwyci harmonią smaków i wyjątkową oprawą:
Amuse bouche
Majonez z homara
Pairing:
- Bezalkoholowy: kieliszek 0% Fizzero Sparkling Wine
- Alkoholowy: kieliszek szampana Frerejean Freres Grande Reserve Brut
1. Tatar z wędzonej kaczki
Ostryga, kawior Antonius
Pairing:
- Bezalkoholowy: świeżo wyciskany sok z granatu
- Alkoholowy: kieliszek wina z winnicy Moderna Pinot Noir
2. Przegrzebki
Kompresowany ogórek, galaretka z zielonych warzyw, ikra z pstrąga
Pairing:
- Bezalkoholowy: cold brew z herbaty jaśminowej
- Alkoholowy: kieliszek wina Clement Florian Berthier Pouilly Fume
3. Bulion z kuropatwy
Krokiet ziemniaczany, kiszona kapusta
Pairing:
- Bezalkoholowy: Clover Club (Jonston Gin 0%, maliny, sok z cytryny, białko)
- Alkoholowy: rabarbarowy sour (nalewka rabarbarowa home-made, sok z cytryny, białko, Bitters)
4. Jesiotr
Groszek, trawa cytrynowa, bimi
Pairing:
- Bezalkoholowy: lemoniada z melisy i ogórka
- Alkoholowy: kieliszek wina Heiss Weiss, Gruner Veltliner
Intermezzo
Moscow Mule 0% (piwo imbirowe, limonka)
Moscow Mule (wódka, piwo imbirowe, limonka)
5. Jeleń
Puree z ziemniaka, surówka z kapusty, fermentowany pieprz
Pairing:
- Bezalkoholowy: sok z buraka z cytryną wysycany azotem
- Alkoholowy: kieliszek wina Castello d’Albola Chianti Classico, DOCG 2022
Poczęstunek
Lody cesarza Wilhelma
Pairing:
- Bezalkoholowy: herbata oolong
- Alkoholowy: Irish Coffee (whiskey irlandzka, kawa, śmietanka)
6. Bomba z orzechów laskowych
Pairing:
- Bezalkoholowy: sok z marakui z imbirem
- Alkoholowy: kieliszek brandy Lepanto 15yo PX
Szczegóły kolacji:
- Data: 31 grudnia 2024 r. (wtorek)
- Godziny rezerwacji: 16:00, 18:00, 20:00
- Cena degustacji dań: 430 zł
- Paring alkoholowy/bezalkoholowy: + 220 zł (opcjonalnie)
Restauracja będzie otwarta w godzinach 16:00–22:30. Liczba miejsc jest ograniczona – zarezerwuj już dziś!
Serdecznie zapraszamy!