FILTRUJ
Gęsina znana jest w kuchni polskiej od XVII wieku. Zgodnie z powracającą tradycją przyrządza się ją w dniu św. Marcina, który przypada na 11 listopada.
W Craft pragniemy celebrować jej wyjątkowość znacznie dłużej! By oddać szacunek kulinarnym zwyczajom i w duchu rzemieślniczej kuchni w okresie jesienno-zimowym, gęsina staje się więc obowiązkowym elementem naszego menu.
Restauracja Craft to kulinarne serce 5-gwiazdkowego hotelu The Bridge MGallery Wroclaw. Klimatyczna i industrialna zachwyca wyjątkowym smakiem autorskich potraw, skomponowanych z lokalnych i sezonowych składników. Nietuzinkowa lokalizacja, na historycznym Ostrowie Tumskim, czyni Craft idealnym miejscem na romantyczną randkę, spotkanie biznesowe czy wieczór z rodziną i przyjaciółmi.
Przystawka
Tatar z gęsiny gruszka/ słonecznik/ grzyby leśne
Zupa
Rosół z gęsi grillowana kapusta/ boćwina/ pierożki z gęsiną
Danie główne
Pierś z gęsi rzepa/ jarmuż/ grzyby shiitake/ czarna porzeczka
Na gęsinowe rarytasy zapraszamy od 7 do 24 listopada Od 2022 roku funkcję Szefa Kuchni restauracji Craft pełni Igor Arent-Rabiej, od lat związany z wrocławską gastronomią. Tworząc Craft przyświeca mu idea, by w jedzeniu oddać to, co pierwotne. Żeby to osiągnąć on i jego zespół minimalizują wpływ czynników nowoczesnych i stosują techniki oraz kompozycje, które nie przesłaniają smaku produktów.
Craft to wielokrotnie nagradzana restauracja. W 2023 została wyróżniona przez Food Business Awards w kategorii „Najlepsza Restauracja Hotelowa”. W maju 2024 Craft dołączył zaś do elitarnego grona najlepszych restauracji w Polsce wg Przewodnika Poland 100 Best Restaurants.