FILTRUJ
Kimchi znajdziesz dziś w niemal każdym sklepie, a koreańskie restauracje pojawiają się jedna po drugiej. Ale ile tak naprawdę wiesz o kuchni Korei? Czy znasz tteokbokki, placki jeon albo zupę z pasty sojowej? Wiesz, jak wygląda tradycyjny koreański grill i jak zachować się podczas posiłku w Korei?
Podczas tego wykładu zabiorę Cię w podróż po smakach i zwyczajach kulinarnych Półwyspu Koreańskiego – od najpopularniejszych potraw, przez kulturę spożywania posiłków, aż po kuchnię koreańską w Polsce. Idealne wprowadzenie dla każdego, kto chce lepiej zrozumieć kuchnię Korei – niezależnie od tego, czy już próbował kimchi, czy dopiero zaczyna swoją przygodę z tamtejszymi smakami.
Prelekcja połączona z degustacją potraw koreańskich. Liczba miejsc ograniczona.
Rynek 58, Wrocław 50-116