Gastrospotkania – czyli o jedzeniu nie tylko na talerzu
2018-01-18 Komentarze:„Gastro Spotkania w Surowcu” – to okazja do porozmawiania o trendach w gastronomii i jedzeniu w szeroko pojętym kontekście kulturowym. To spotkania z szefami kuchni, dziennikarzami i pasjonatami gotowania – w trakcie kolacji czy przy poczęstunku-niespodziance. Ogólnie zapowiada się bardzo smacznie.
Jeśli oglądasz jedzenie na dużym i małym ekranie, uprawiasz gastroturystykę, próbujesz, smakujesz, nigdy nie możesz się najeść i nagotować, a rozmawiać i czytać o kulinariach potrafisz godzinami – jest duża szansa, że prędzej czy później trafisz do Surowca.
Prowadząca spotkania i ich pomysłodawczyni Marta Wróbel, dziennikarka, współpracuje m.in. z „Polityką” i „Zwierciadłem”. Publikuje reportaże, wywiady i teksty o popkulturze, kulinariach, muzyce.

Gastro Spotkania w Surowcu. Przepisy z babcinego zeszytu
Spotkania Surowiec