- Zapraszamy również producentów żywności z Dolnego Śląska, którzy chcieliby wejść na stoły w stolicy regionu i mają potencjał do współpracy z restauratorami. Czekamy na Wasze zgłoszenia - pisze Biuro Rozwoju Gospodarczego.
W ramach projektu przewidziano spotkania lokalnych producentów i restauratorów, sieciowanie, degustację produktów z Dolnego Śląska, spotkania edukacyjne dla dostawców oraz młodych rolników, chcących rozpocząć wytwarzanie produktów regionalnych, wydanie przewodnika kulinarnego „Slow food Wrocław”, przybliżającego najciekawszych lokalnych producentów i gastronomię, realizację filmów i spotów promocyjnych oraz szeroko zakrojoną kampanię informacyjną.
Od pola na wrocławski stół. Jak się zgłosić?
Projekt jest współfinansowany z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich i obejmuje szeroką kampanię skracającą łańcuchy dostaw. Ma na celu promocję lokalnych producentów żywności oraz wrocławskich konceptów gastronomicznych, doceniających wartość zdrowej, lokalnej żywności oraz wzmocnienie wrocławskiej marki gastronomicznej.
Zgłoszenia do projektu można składać elektronicznie do 2 czerwca 2023 r. na adres: natalia.golab[at]um.wroc.pl. O zakwalifikowaniu restauracji do współpracy decyduje realizator projektu.