wroclaw.pl strona główna Najświeższe wiadomości dla mieszkańców Wrocławia Dla mieszkańca - strona główna

Infolinia 71 777 7777

15°C Pogoda we Wrocławiu
Ikona powietrza

Jakość powietrza: umiarkowana

Dane z godz. 23:00

wroclaw.pl strona główna
Reklama
  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. Roślinne odtruwanie

11 kwietnia, w sobotę, od godziny 14.00 do 17.00, będzie można dowiedzieć się, jak smacznie przygotować wegetariańskie potrawy. Otwarte Klatki i Dolnośląska Biblioteka Publiczna zapraszają na wiosenny pokaz roślinnego gotowania w wykonaniu nono.

Reklama

Nono to projekt kulinarno-edukacyjny, propagujący dietę roślinną i zachęcający do „zabawy” w kuchni. Twórczynią zdrowych, wegańskich delikatesów jest Agata Noszczyk, obecnie szefowa kuchni w Zdrowej Krowie, gdzie oprócz codziennej pracy kucharza namawia gości do zdrowych zmian żywieniowych. Chętnie opowiada o tym, co można przygotować z warzyw. – Agata jest aktywistką żywieniową, fascynatką roślin jadalnych, uprawnych i dzikich. Jej ulubionym zajęciem jest podrabianie smaków z dzieciństwa oraz tworzenie zdrowych, roślinnych wersji klasycznych potraw. Ostatnio jest zakręcona na punkcie tak zwanych serów z orzechów i kuchni surowej – mówi Karolina Mendyk współorganizatorka iomprezy.

Na spotkaniu „Detoks na roślinach” Agata Noszczyk opowie o kuchni roślinnej, zdrowym podejściu do jedzenia, różnicy między dietą a odżywianiem i o wiosennym detoksie. Przedstawi swoje pomysły na wiosenne śniadania i zdradzi kilka kulinarnych sekretów pozwalających obudzić się z zimowego snu. Pokaz odbędzie się w sali 35 w bibliotece, na 3. piętrze.

Posłuchaj podcastu

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama
Powrót na portal wroclaw.pl