Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Wielkanoc 2023. Catering wielkanocny we Wrocławiu
Przedstawiamy listę 10 miejsc (restauracje, cukiernie i firmy cateringowe), w których zamówimy wielkanocne dania i wypieki. Zobaczcie, co mają w swoim menu!
Trattoria del Mercato
W ofercie restauracji znajdziemy tradycyjne wielkanocne dania, jak np. barszcz biały (cena: 22 zł/l), żur na boczku (cena: 35 zł/l) czy schab ze śliwką (cena: 65 zł/kg), a także wędliny:
- kiełbasa biała parzona (39 zł/kg),
- kiełbasa biała surowa (35 zł/kg),
- kiełbasa swojska krucha (59 zł/kg),
- kabanosy z majerankiem (75 zł/kg),
- boczek wędzony (65 zł/kg),
- schab wędzony (69 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do 31 marca – pod adresem: kontakt(at)trattoriadelmercato.pl lub telefonicznie: 512 482 972. Minimalna wartość zamówienia 300g. Odbiory w dniu 7 kwietnia. Pełne menu można zobaczyć na facebooku restauracji.
Hala Stulecia
Catering Hali Stulecia przygotował wielkanocną ofertę, w której znajdziemy m.in.:
- żur z białą kiełbasą (34 zł/700 ml/200g),
- zupa chrzanowa na wędzonce z tartym jajkiem (26 zł/900g),
- galantyna z kaczki (48 zł/300g),
- bigos wielkanocny na dziczyźnie z czerwonym winem (32 zł/500g),
- strudel z grzybami po polsku (32 zł/300g),
- pasztet wege z pistacjami (39 zł/ 250g),
- pasztet z sarny w cieście z żurawiną (42 zł/250g).
Zamówienia można składać do wtorku, 4 kwietnia, do godz. 22:00 – na adres e-mail: zamowienia(at)halastulecia.pl. W treści wiadomości należy wpisać: imię i nazwisko, numer telefonu, godzinę odbioru, NIP firmy (w przypadku chęci otrzymania faktury).
Odbiór zamówień: w piątek, 7 kwietnia, w godz. 9:00-17:00 (Wrocławskie Centrum Kongresowe). Pełne menu można zobaczyć na stronie Hali Stulecia.
Kluska Bar
W świątecznej ofercie Kluski znajdziemy mnóstwo wielkanocnych przysmaków, wśród nich m.in.:
- żur na zakwasie (39 zł/l),
- biała kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim (41 zł/kg),
- gołąbki z mięsem i sosem grzybowym (15 zł/szt.),
- galaretka drobiowa (8 zł/szt.),
- sałatka jarzynowa (30 zł/kg),
- jaja faszerowane pieczarkami (32 zł/kg),
- pasztet pieczony (44 zł/kg),
- bigos staropolski (49 zł/kg),
- kiełbasa staropolska (47 zł/kg),
- sos tatarski (25 zł/kg).
Zamówienia można składać do 31 marca – dzwoniąc bezpośrednio do lokalu (tel. 790 271 588) lub przez wiadomość prywatną na facebooku. Zamówienia będą gotowe do odbioru w sobotę, 8 kwietnia. Pełne menu można zobaczyć na facebooku baru.
Bar Pyza
W ofercie wielkanocnej baru Pyza znajdziemy:
- sałatka jarzynowa (35 zł/kg),
- sałatka żydowska (28 zł/kg),
- schab ze śliwką (60 zł/kg),
- pieczeń rzymska z jajkiem (45 zł/kg),
- żurek na wędzonce z białą kiełbasą (27 zł za 0,9l),
- pasztet z kaczki (49 zł/kg),
- pasztet z kurczaka (42 zł/kg),
- karkówka pieczona (55 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do poniedziałku, 3 kwietnia – pod numerem tel. 71 325 32 30 lub osobiście w lokalu. Pełne menu można zobaczyć na facebooku baru.
Cukiernia Łomżanka
W ofercie cukierni jest wiele słodkości na wielkanocny stół, wśród nich:
- mazurek tradycyjny (mały okrągły: 28 zł, duży owalny: 38 zł),
- babka drożdżowa (mała: 19 zł, duża: 30 zł),
- keks z bakaliami (55 zł za ok. 600-700g),
- jabłecznik (45 zł/kg),
- orzechowiec (70 zł/kg),
- herbatniki maślane wielkanocne (55 zł/kg).
Zamówienia można składać do czwartku, 6 kwietnia, do godz. 20:00 – osobiście w cukierni, telefonicznie: 603 561 871 lub przez wiadomość na facebooku. Na profilu można zobaczyć pełne menu.
Cukiernia oferuje dowóz wielkanocnych wypieków (minimalna kwota zamówienia na dowóz to 150 zł, obejmuje miasto Wrocław):
- w piątek (7 kwietnia) w godz. 8:00-12:00;
- w sobotę (8 kwietnia) w godz. 8:00-11:00.
Cukiernia Gigi
W wielkanocnej ofercie cukierni są mazurki, baby i klasyczne wypieki:
- baba cytrynowa z makiem (115 zł/szt.),
- baba ajerkoniakowa (145 zł/szt.),
- baba pomarańczowa (115 zł/szt.),
- mazurek czekoladowy (115 zł/szt.),
- sernik staropolski (180 zł/szt.),
- babeczki z kremem waniliowym (8 zł/szt.).
Zamówienia przyjmowane są do 2 kwietnia (niedziela handlowa – cukiernia będzie otwarta) wyłącznie osobiście w lokalu przy ul. Świeradowskiej 51/57.
- przy składaniu zamówienia pobierana jest zaliczka,
- osoby, które chcą tylko złożyć zamówienie świąteczne nie muszą czekać w kolejce – wystarczy zgłosić się przy gablotce z lodami.
Odbiory zamówień: osobiście w lokalu w piątek (7 kwietnia) do godz. 17:00 lub w sobotę (8 kwietnia) do godz. 12:00. Pełne menu można zobaczyć na facebooku cukierni.
Pochlebna
W wielkanocnym menu Pochlebnej znajdziemy m.in.:
- żurek na własnym, żytnim zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem z wolnego wybiegu (45 zł/l),
- wegański majonez (12 zł/200g),
- wegańska sałatka jarzynowa z sojonezem (32 zł/300g/szt.),
- pasztet pieczony z 3 mięs z żurawiną i orzechami włoskimi (40 zł/350g),
- pasztet z soczewicy z batatami (35 zł/350g),
- różowe jajka nadziewane kremem chrzanowym (10 zł/szt.),
- śledzie z bakłażana w sosie jogurtowym z czerwoną cebulą i różowym pieprzem (30 zł/200g).
Zamówić można również pieczywo, wędliny i sery od lokalnego dostawcy, a także słodkości. Pełne menu można zobaczyć na facebooku restauracji.
Zamówienia można składać do poniedziałku, 3 kwietnia (na wędliny i sery do 2 kwietnia) – na adres e-mail: pochlebna.manager(at)gmail.com. Odbiór zamówień: 6 i 7 kwietnia.
Słodko Słony Catering
W ofercie firmy cateringowej znajdziemy potrawy mięsne, potrawy jajeczne oraz słodkości. Wśród nich m.in.:
- biała kiełbasa z cebulą z sosem musztardowym (8 zł/100g),
- schab pieczony ze śliwką (70 zł/kg),
- pasztet drobiowy (70 zł/kg),
- jaja faszerowane hummusem paprykowym (40 zł/12szt.),
- jaja z domowym sosem tatarskim (40 zł/12szt.),
- tarta śliwkowa z kruszonką migdałową (80 zł),
- babka wielkanocna (60 zł),
- kremowy sernik (75 zł).
Zamówienia można składać na adres: kontaktslodkoslony(at)gmail.com. Szczegóły na instagramie firmy.
Catering Wrocław
Catering Wrocław oferuje zestaw wielkanocny – koszt: 150 zł dla jednej osoby. Znajduje się w nim:
- żurek wielkanocny (300ml),
- biała kiełbasa duszona z cebulką (2 szt.),
- jajka wiejskie w sosie tatarskim (2 szt.),
- jajka wiejskie faszerowane (2 szt.),
- mięso pieczone (100g),
- pasztet pieczony (100g),
- szynka świąteczna (100g),
- sałatka jarzynowa tradycyjna (100g),
- sałatka ziemniaczano jajeczna (100g),
- ćwikła (50g).
Master Catering
W wielkanocnej ofercie do wyboru jest zarówno wersja mięsna, jak i wegańska:
- żurek z białą kiełbasą na zakwasie (22 zł/słoik 0,9l) / żurek wegański z tofu wędzonym (25 zł/ słoik 0,9l),
- sałatka jarzynowa (36 zł/kg) / wersja wegańska (40 zł/kg),
- sałatka tatarska (40 zł/kg),
- jajka faszerowane pieczarką i zieloną natką (5 zł/szt.),
- wegańskie jaja faszerowane - pieczarki z pastą z ciecierzycy (65 zł/kg),
- biała kiełbasa (bez chemii) duszona z cebulką (65 zł/kg),
- boczek pieczony (75 zł/kg),
- gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami (36 zł/kg).
Zamówienia przyjmowane są do poniedziałku, 3 kwietnia – telefonicznie: 512 450 803 lub przez wiadomość prywatną na facebooku.
Dostawa na terenie Wrocławia: 20 zł przy zamówieniu poniżej 200 zł lub 10 zł przy zamówieniu powyżej 200 zł. Pełne menu można zobaczyć na facebooku firmy cateringowej.