TOP 9 włoskich restauracji we Wrocławiu

Ragu Pracownia Makaronu

Do tej włoskiej restauracji ustawiają się długie kolejki... i zdecydowanie warto poczekać. To pierwszy pasta bar we Wrocławiu z prawdziwego zdarzenia. Makarony są tu przygotowywane na miejscu ze starannie dobranych składników najwyższej jakości, a dania zaskakują połączeniami smaków.

– Kiedy zaczy­na­li­śmy pro­jekt RAGU, nawet nie marzy­li­śmy o dużej restau­ra­cji, gdzie liczba gości chęt­nych na nasz maka­ron prze­kro­czy liczbę dostęp­nych miejsc – czytamy na stronie restauracji.

W menu znajdziemy m.in. tagliatelle z tatarem z tuńczyka, gnocchi truflowe, spaghetti z burratą czy półmisek owoców morza. Nie brakuje też deserów – hitem w karcie jest turbo tiramisu na domowym mascarpone i z lodami czekoladowymi.

Reklama